'60 kuruşluk elma markette 3 liradan satılıyor'

Düzenleyen:
'60 kuruşluk elma markette 3 liradan satılıyor'

Ekonomi Haberleri

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımda üretici enflasyonun, gıdadaki tüketici enflasyonunun altında kaldığını belirterek, “Üretici makul fiyatlarla üretmeye devam ediyor, sorun tüketicide, markette. Enflasyonun sorumlusu üretici değil. Sorunu tarlada değil, markete kadar olan süreçte aramak gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, tarımda üretici fiyatlarındaki artışın temmuzda yüzde 0.43 gerilediğine, gıda ve alkolsüz içeceklerde temmuz enflasyonunun yüzde 3.15, genel TÜFE’nin yüzde 1.16 arttığına dikkati çekti.Tarımda üretici enflasyonunun, gıdadaki tüketici enflasyonunun 3.58 puan altında kaldığına işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti: “Tarladan markete fiyatlar bazı ürünlerde 4-5’e katlanıyorsa, hem çiftçi hem de tüketici kaybediyor, mağdur oluyor Temmuzda tarladan markete elma 5.2 kat, patates 4.8, kuru incir ve kuru kayısı 4.1 kata çıkan fiyatlarla tüketiciye satıldığını tespit ettik. Üreticide 60 kuruş olan elma, markette 3 lira 13 kuruşa satıldı” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...