6 şehirde 25,7 milyar TL yatırıma süper teşvik

- Güncelleme:
6 şehirde 25,7 milyar TL yatırıma süper teşvik

Ekonomi Haberleri

7 ayrı büyük üretim tesisine proje bazlı devlet yardımı verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmî Gazete’de yayınlandı. Karar kapsamında, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bursa ve Gaziantep’te kurulacak 7 üretim tesisi için süper teşvikler verilecek.

Toplam yatırım tutarı 25 milyar 719 milyon lira olan 7 proje için enerji destekleri, vergi indirimleri, nitelikli personel desteğinin yanı sıra, SGK prim desteği ve kredi faizi desteği de verilecek. Proje bazlı devlet destekleri ile Düzce’de kurulacak fabrikada yılda 62 bin 500 yarı otomatik tabanca, 5 bin 100 adet askerî tüfek üretimi yapılacak. Sakarya’daki ileri teknoloji kaynak malzemeleri üretim tesisinde yıllık yüz binlerce ton kaynak tozu, alüminyum, özlü teller, selülozik kaynak elektrotu üretilecek. Süper teşviklerin verildiği Kocaeli’deki fabrikada ise yılda 396 bin ton amonyak, 627 bin ton üre gübresi üretimi yapılması planlanıyor. Gaziantep’te kurulacak fabrikada ise, başta tekstil ve ambalaj olmak bir çok alanda kullanılan polimer cips üretimi yapılacak. Bu fabrikada yıllık 367 bin 500 ton polimer cips üretilecek.  

Bursa’da yapılacak yatırım ile yıllık 1 milyon 800 adet elektrik tahrikli kompresör üretilecek.  Bursa’da süper teşvikle geri dönüşümden elde edilmiş cips ve POY (Yarı işlenmiş iplik)  üretimine yatırım yapılacak.  Ankara’da hayata geçecek fotovoltaik güneş paneli üretim tesisisin yatırım tutarı ise 2 milyon 100 bin liradan, 3 milyon 700 bin liraya çıkarıldı. HABER MERKEZİ ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...