5000 TL ikramiye ne zaman verilecek? Çalışan emeklilere ikramiye ne zaman yatacak 2023?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
5000 TL ikramiye ne zaman verilecek? Çalışan emeklilere ikramiye ne zaman yatacak 2023?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TBMM’nin bütçe mesaisinde sona gelinirken binlerce vatandaş çalışan emeklilere 5000 TL ikramiyelerinin ödeneceği tarihe odaklandı. 5 bin TL emekli ikramiyesi düzenlemesi 2023 yılı içerisinde Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak ve yasalaşacak. Peki Çalışan emeklilere ikramiye ne zaman yatacak? 5000 TL ikramiye hangi gün verilecek? detaylar...

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemeleri için tarih araştırmaları devam ediyor. Bir süredir gündemde olan ve Meclis'te görüşmeleri devam eden emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemelerinin yatacağı tarih belirlendi.  Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman hangi tarihte yatacak? 5 bin TL ikramiye hangi gün verilecek? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Bütçe görüşmelerinin ardından TBMM Genel Kurulu, çalışmalarını ara vermeden sürdürecek. Çalışan emeklilere 5 bin lira için kanun teklifi yarın görüşülecek. Genel Kurul, yarın çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin yarım kalan görüşmelerine devam edecek. Meclis çalışma takvimi dikkate alındığında çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi 2023 yılı içerisinde yasalaşacak. Torba yasanın 26-27 Aralık tarihinde yasalaşması bekleniyor. 

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesine ilişkin şunları kaydetmişti:  “Çalışmayan emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yaptık. Çalışan emeklilerimizin için de kanun teklifi TBMM’de kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ödemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık.  Çalışan emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin 25-29 Aralık haftasında hesaplara aktarılması bekleniyor.

5 BİN TL İKRAMİYEDEN ÇİFTÇİLER DE YARALANACAK MI?

Çalışan emeklilere ikramiye ödemesiyle SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ile dul yetimler dahil bütün hak sahipleri 5000 TL ikramiyesi ödemesi almış olacak. Aynı zamanda çiftçiler de 5000 TL emekli ikramiyesinden yararlanacak. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...