5 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimi

5 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimi

Ekonomi Haberleri

MEB ile TEB imzaladıkları iş birliği protokolüyle 3 yılda 5 milyon kişiye ücretsiz finansal okuryazarlık eğitimi verecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türk Ekonomi Bankası (TEB), “Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında protokol imzaladı. İmza törenine Milli Eğitim Bakanı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Projeler ve Sosyal Ortaklar Daire Başkanı Uğur Ergin, TEB Aktif Pasif Yönetimi ve Hazine Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Özbakan ve TEB Bireysel Bankacılık Pazarlama ve CRM Grup Direktörü Mehmet Rüstemoğlu katıldı. Proje ile Halk Eğitim Merkezleri'nde verilecek ücretsiz eğitimlerle toplumun finansal okuryazarlık bilincinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Toplantının açılışında konuşan Tuğrul Özbakan, TEB olarak, Türkiye'de finansal okuryazarlık ve tasarruf seviyesinin yükseltilmesinin büyük önem taşıdığının farkında olduklarını belirterek, “3 yıl sonunda 5 milyon bireyi finansal okuryazar yapmayı hedefliyoruz” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...