5 çalışanlı iş yerinde maaşlar bankadan

Düzenleyen:
5 çalışanlı iş yerinde maaşlar bankadan

Ekonomi Haberleri

Çalışma Bakanı Soylu, "Bir iş yerinde 10'dan fazla çalışan varsa, bunların ücretleri bankalar marifetiyle ödeniyordu. Şimdi bu sayıyı 5’e düşürüyoruz" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kayıt dışı istihdamla mücadelenin artarak devam edeceğini söyledi. Trabzon'da bir iş yerinin açılışını gerçekleştiren Bakan Soylu, "Türkiye bir taraftan kayıt dışıyla mücadele ediyor, bir taraftan da istihdamın artmasını sağlıyor. Bu alanda yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bir iş yerinde 10 kişiden fazla çalışan varsa, bunların ücretleri bankalar marifetiyle ödeniyordu. Şimdi bu sayıyı 5’e düşürüyoruz. 5 ve üzerinde işçi çalıştıran işletmeler, bundan sonra ücretleri bankalardan ödeyecek. Bu, herkesin kayıt içerisinde olabilmesini sağlamak için önemli adımlardan biridir. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisine yasa yayımlanacak ve yürürlüğe girecek" dedi.


 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...