İyi Partili vekilden ikramiye çıkışı: 5 bin lira her emekliye verilmeli

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İyi Partili vekilden ikramiye çıkışı: 5 bin lira her emekliye verilmeli

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Emeklilere, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılmasının kararlaştırılması memnuniyet oluştursa da fiilen çalışmaya devam eden emeklilerin bu ödemeden faydalanamayacak olması çalışan emeklilerde hayal kırıklığına yol açtı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - 5 bin lira ödenmesiyle ilgili düzenlemenin önümüzdeki günlerde TBMM’de görüşülmesi bekleniyor. Türkiye’de yaklaşık 16 milyon emekli bulunuyor ancak düzenleme bu hâliyle Meclis’ten geçerse ödemeden yaklaşık 12,2 milyon emekli faydalanacak. Ödemelerin hazineye toplam maliyeti 61 milyar lira olacak. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul ve yetim aylığı alanlara, hisseleri oranında ödeme yapılacak. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si bağlanmış dul eşe 2.500 lira, yüzde 75’i bağlanmış dul eşe ise 3.750 lira ödeme yapılacak. Ölen kişiden dolayı eşine ve iki çocuğuna ölüm aylığı bağlanmışsa, eşe 2.500 lira, çocuklarına ise kişi başına 1.250 lira ödenecek. SGK’dan birden fazla emekli aylığı alanlara ise tek ödeme yapılacak. Aldığı aylıklar arasında fark bulunan emekliler, yüksek olan aylığına göre ödemeden faydalanacak. İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, çalışmayan emeklilere yönelik bir defaya mahsus yapılacak 5 bin liralık ödemenin, bütün emeklileri kapsamasını talep etti. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün de uygulamanın çalışan emeklileri kapsayacak şekilde TBMM çatısı altında revize edilmesini istedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...