47 yıllık Toyota Corolla yenilendi

- Güncelleme:
47 yıllık Toyota Corolla yenilendi

Ekonomi Haberleri

Üretim tarihi 1966 yılından bu yana 40 milyon satış adediyle dünyada en çok tercih edilen otomobili unvanına sahip olan 'efsane' Toyota Corolla yenilendi.

Üretilmeye başlandığı 1966 yılından bu yana 40 milyon satış adediyle dünyanın en çok tercih edilen otomobili unvanına sahip olan "efsane" Toyota Corolla yenilendi. Türkiye ile birlikte 16 Toyota fabrikasında üretilecek olan 11'nci nesil Corolla, Toyota'nın yeni tasarım anlayışının tüm özelliklerini bünyesinde topluyor. Bir önceki neslinden farklı olarak yeni dizayn anlayışındaki ayrıntılarıyla dikkat çeken Yeni Corolla, 47 yıllık Corolla DNA'sını taşırken müşteri beklentileri doğrultusunda baştan sona geliştirildi. Yeni Corolla'nın, temmuz ayının sonundan itibaren Türkiye'de piyasaya sunulacağını bildiren Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "Yeni Corolla Toyota'nın yükselen hedeflerinde anahtar rol oynayacak, satışlarımız ivme kazanacak" dedi. Yeni Corolla'da Toyota'nın "Keen Look-Keskin Bakış" gündüz yanan LED farları ve "Under Priority – Öncelikli" dizaynı ile birlikte ön ızgaraya daha çok önem veren bir tasarım anlayışı bulunuyor. Bir önceki nesle göre 80 mm daha uzun, 15 mm daha geniş ve tavan yüksekliği 5 mm daha alçak olan Corolla aynı zamanda daha hafif. Yeni Corolla'nın 6 ileri manuel şanzımanlı 1.33 lt benzinli versiyonunda 100 km'de ortalama yakıt tüketimi 5,6 litre olarak gerçekleşirken, CVT şanzıman seçeneğine sahip 1,6 Valvematic benzinli Multidrive S versiyonda da yakıt tüketimi yüzde 27 azaltılarak 100 km/5,6 lt oldu. 1,4 D-4D motora sahip dizel versiyonu ise 100 km'de 4,1 litrelik yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor.
MONROE'LU JACKSON'LI TANITIM
Yeni Corolla dünya ile eşzamanlı olarak ilk defa İstanbul'da tanıtıldı. Yeni Corolla'nın Avrupa prömiyerinde?dünyanın efsane sanatçıları Tina Turner, Sophia Loren, Michael?Jackson,?Marilyn Monroe, Madonna, Elvis Presley, Clint Eastwood ve Cher'in tıpatıp benzerleri de sahne aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...