4.5G testinde rekor kırdı 5G’nin kapısını araladı

Düzenleyen:
4.5G testinde rekor kırdı 5G’nin kapısını araladı

Ekonomi Haberleri

Turkcell, 4.5G’de 5 taşıyıcıyı birleştirerek yaptığı testte 1200 Mbps hıza ulaştı. Test sonucu elde edilen hız 2017’de kullanıcıya ulaşacak

Ekonomi Servisi - Nisan 2016 itibariyle Turkcell’lilere 375 Mbps’e varan hızlarda 4.5G hizmetini sunmaya hazırlanan Turkcell, sonrası için de hazırlıklarına durmaksızın devam ediyor. Türkiye’de ilk defa 4.5G’de 5 taşıyıcıyı birleştiren Turkcell, 1200 Mbps hıza ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Standartlara uyumlu ticari şebeke ürünleri kullanılarak yapılan bu test sonucunda ulaşılan hızı Turkcell’liler 2017 yılında kullanmaya başlayabilecek. Turkcell’in Küçükyalı’daki merkezinde düzenlediği basın toplantısında kırılan hız rekoru sırasında 4.5G ihalesinde alınan 79.8 MHz frekans kullanıldı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, “4.5G ihalesinde doğru strateji ile aldığımız frekansların önemi burada ortaya çıkıyor. Ulaştığımız rekor hız sadece 4.5G’nin en hızlısı değil, 5G’nin öncüsü olduğumuzu göstermesi açısından da oldukça önemli” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...