400 milyon liralık yat şov

Düzenleyen:
400 milyon liralık yat şov

Ekonomi Haberleri

Bu yıl ilk kez Tuzla Marina’da düzenlenecek Yacht Show’a 100’ün üzerinde firma katılacak. Fuarı 25 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

Önder ÇELİK

Rusya ile yaşanan ‘uçak krizi’ başta turizm olmak üzere birçok sektörde etkisini gösterirken, yat sektörü ekonomik daralma ve Ortadoğu’da yaşanan olumsuzlukları 05-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ‘Yacht Show Eurasia’ ile aşmayı hedefliyor. Via Fuarcılık tarafından bu yıl ilk kez Tuzla Via Marina’da ‘Yacht Show Eurasia’ adı ile düzenlenecek fuarda ikinci el ile stok tekneler sergilenecek. Via Marina, 27 Eylül- 2 Ekim arasında ise ‘Boatshow Eurasia’ya ev sahipliği yapacak. Yacht Show Eurasia’da boyları 3 metre ile 40 metre arasında değişen 150’nin üzerinde tekne deniz üzerinde yeni sahiplerini arayacak.
Via Fuarcılık Fuarlar Direktörü Dilek Karaduman, kendi marinasında fuar yapan tek şirket olduklarını belirterek, sergilenecek teknelerin 70’inin ikinci el olacağını söyledi. Karaduman, “25 binin üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Tuzla’da ilk kez böyle bir organizasyon olacak. 100’ün üzerinde katılımcı firma var. Ama bu açılışa kadar 120’yi bulacaktır. Katılımcıların yüzde 50’si yerli yüzde 50’si yabancı olacak” dedi. Körfez Bölgesi, Katar ve BAE’den yoğun katılım beklediklerini ifade eden Karaduman, fuarın VIP açılışının 4 Mayıs’ta yapılacağını söyledi. Fuara katılan teknelerin toplam değerinin 400 milyon TL’yi bulduğuna işaret eden Karaduman, “25 milyon TL’ye tekne de var, 3500 TL’ye de tekne de var. Teknelerin boyları 3 metre ile 40 metre arasında değişiyor” diye konuştu.
İDO ile yaptıkları anlaşmayla; Bakırköy, Bostancı ve Tuzla hattında fuar katılımcılarının ücretsiz seyahat edebileceğini ifade eden Karaduman, 30 TL giriş ücreti olan Yacht Show Eurasia’ya 25 bin profesyonel ziyaretçi beklediklerini vurguladı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...