400 bin Türk’ün kolu akıllanacak

Düzenleyen:
400 bin Türk’ün kolu akıllanacak

Ekonomi Haberleri

Akıllı saat satışlarında radikal bir artış beklediklerini belirten Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen “Türkiye akıllı saat pazarında şu an 51 bin adetlik satış söz konusu. 2017 yılında radikal bir artışla 400 bin adet akıllı saat satışı bekliyoruz” dedi.

Ömer Temür İSTANBUL - Samsung eylül ayında Berlin’de IFA’da görücüye çıkardığı akıllı saati Gear S3’ü Türk tüketicilerle buluşturdu. Gear S3 frontier ve Gear S3 classic olmak üzere iki ayrı model olarak satışa sunulacak olan akıllı saat 2 Aralık’ta raflardaki yerini alacak. Gear S3’ün tanıtım toplantısında konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, akıllı cihazlarda eko sistemin telefonlar ve bilgisayarlar üzerine kurulu olduğunu belirterek, nesnelerin interneti ile oyunun kurallarının yeniden yazıldığını söyledi. Her şeyin akıllandığı bu süreçte akıllı saatlerin daha da merkeze yerleşeceğini ifade eden Yeğen toplantıda ilginç bilgilere de yer verdi. Türkiye’de akıllı saat satışlarının bu yıl 51 bin adede ulaşmasını beklediklerini dile getiren Yeğen “Giyilebilir cihazlara baktığımızda dünyada 2015 yılında 77 milyon adet olan cihaz sayısı 2016 yılında 122 milyon adete çıkacak ve 15 milyar dolarlık bir pazar büyülüğüne ulaşacak. 2017 yılında ise 184 milyon adet ve 21 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşılması bekleniyor. Yani adet bazında yüzde 50, ciro bazında yüzde 40 artıştan bahsediyoruz. Giyilebilir cihazlar içerisinde akıllı saatlerin yerine baktığımızda ise dünyada 2016 yılında 38 milyon adet satış yapıldığını görüyoruz. Ülkemizde bu oran 51 bin adet. Gelişmiş ülkelerde çok yüksek oranlarda akıllı saat satılıyor ancak bizde bu oran dünya ile kıyaslandığında yüzde 1’in bile çok altında. Bu sürecin tersine döneceğini ve 2017 yılında Türkiye’de 8 kat gibi radikal bir artışla 400 bin adet akıllı telefon satışı bekliyoruz. Samsung, Gear S3 ile bu pazardaki en büyük oyuncu olacak” dedi.

Ölümüne bağımlılık
Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Note 7 Değişim Programının 30 Kasım itibarıyla sona erdiğini belirterek,  Türkiye’de 1.000 kullanıcının telefonunu geri getirmediğini söyledi. Yeğen “Değişim programından yararlananların yüzde 90’ı yine Samsung’u tercih etti. Ancak hâlâ Note 7’sini vermeyenler var. Yazılımla Note 7 şarjını yüzde 60 ile sınırlamamıza rağmen 1.000 kullanıcı telefonunu iade etmedi” dedi. 

Akıllı saate İsviçre eli değdi
Türkiye’de 1299 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Samsung Gear S3 akıllı saatler İsviçre saat tasarımcısı Yvan Arpa tarafından analog saat işçiliğinden ilham alınarak tasarlandı. İşte özellikleri: 
- Toza ve suya karşı dayanıklı 
- 16 milyon renge sahip Her Zaman Açık Ekran (AOD) özelliği sayesinde ekranı hiçbir zaman kararmıyor. 
- Hoparlör, GPS, barometre ve hızölçer gibi donanım özellikleriyle geliyor. 
- Gear S3 ile uyumlu, 11 binin üzerinde akıllı saat uygulaması bulunuyor. Yapı Kredi Bankası ve TEB’in akıllı saat uygulamaları Gear S3 ile bankacılık işlemleri yapma imkânı sağlıyor. Kullanıcılar Uber üzerinden taksi hizmeti alabiliyor. 
- Kullanıcılar, zor bir durum halinde aile üyelerine, arkadaşlarına veya yardım ekiplerine konum hakkında bilgi veren SOS mesajı gönderebiliyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...