40 yıldır sektörde faaliyet gösteren Ceylan İnşaat, konkordato istedi

Düzenleyen:
40 yıldır sektörde faaliyet gösteren Ceylan İnşaat, konkordato istedi

EKONOMİ Haberleri

40 yıla yakın sürede birçok projeyi tamamlayan Ceylan İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato talebinde bulundu.

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Ceylan İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Hacizlere karşı koruma talep eden şirketin konkordato davasında mahkeme tarafından koruma kararı çıkarken üç kişilik komiser heyeti atanması kararlaştırıldı.

40 YILA AŞKIN SÜREDİR FAALİYET GÖSTERİYOR

40 yıla yakın sürede birçok projeyi tamamlayan Ceylan İnşaat (Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited), yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato talebinde bulundu.

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET VERİLDİ

Mahkeme, yapılan başvuru sonrası şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Kararla birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de Prof. Dr. Murat Atalı, Türkan Özdemir ve Ayşe Rüya Özturan'ı konkordato komiseri olarak atandı.

7 AY ÖNCE ÇOK KAZANIYORUZ DEMİŞTİ

Ceylan İnşaatın sahibi işadamı Muammer Ceylan, Şubat 2018'de Yeni Şafak gazetesine verdiği röportajda inşaat sektörünün sıkıntıda olmadığını çok iyi para kazandıklarını açıklamıştı. Bankalardan hiç kredi kullanmadığını söyleyen Muammer Ceylan, 'konut satmakta zorlanmadıklarını' söylemişti.

İşte Muammer Ceylan'ın 7 ay önce verdiği o söyleşide dedikleri:

 -Sektörün para kazanmakta zorlandığını kim söyledi. Yok böyle bir şey. Kazancımız gayet iyi. İnşaat sektörü 250 alt sektörü destekliyor ve istihdama ciddi katkılar sağlıyor. Böyle bir sektörde kâr olmaması imkansız. Sektör hem kazanıyor hem de kazandırıyor. Hatta öyle konut fiyatları var ki bazen kâr marjları yüzde 100’leri aşıyor.

-3 iş adamı bir araya gelse kazanamıyoruz diye ağlıyor. İş adamlarının en büyük eksikliği şükür, en büyük zaafı ağlamak. Hem ciddi kârlar elde ediyorlar hem de şükretmeyi bilmiyorlar. Göğsümüzü gere gere 'kazanıyoruz' demeyi bilmeliyiz oysa.

-Mecidiyeköy, Levent, Fikirtepe, Göztepe, Tuzla, Kartal ve Topkapı’da 7 şantiyede kentsel dönüşüm projeleriyle 3 bin konut inşa ediyoruz. Konut satmakta zorlanmıyoruz çok şükür. Ben şirket olarak bu güne kadar hiç bankalardan kredi kullanarak proje yapmadım. 

HIRDAVATÇILAR ÇARŞISI'NDA BAŞLADI

İnşaat sektörünün önemli firmalarından olan Ceylan İnşaat'ın temeli 80'li yılların başında Karaköy Hırdavatçılar Çarşısı'nda atıldı. Muammer Ceylan'ın kurduğu şirket 90'lı yıllarında ortasında inşaat sektörüne yöneldi.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma olarak tanımlanıyor. Türkçeye iflas anlaşması olarak geçen konkordato, borçlunun, alacaklılarının üçte ikisiyle anlaşarak borçlarının en az yarısını ödemesi ve kalanını da ödeme planına bağlamasıdır.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...