4 trilyon dolarlık buluşma

4 trilyon dolarlık buluşma

EKONOMİ Haberleri

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, dünyanın en büyük ve etkili “helal fuarı” olma özelliğini taşıyan İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo’ya bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapacağını belirterek, “Helal Akreditasyon Kurumumuz (HAK) da bu fuar vesilesiyle küresel çapta vitrine çıkacak” dedi.

 Türkiye’de helal pazarında gıda ve kozmetiğin ön plana çıktığına, bunların yanı sıra helal turizm, finans, enerji gibi İslam dünyasının hassasiyet gösterdiği alanların da bulunduğuna işaret eden Pekcan; helal pazarının dünyada 4 trilyon dolarlık bir ekonomiyi kapsadığını bildirdi. Dünyada 400 civarında helal belgesi veren kuruluş bulunduğunu ancak bunları akredite eden çatı yapı olmadığını dile getiren Pekcan “Vereceği akreditasyon karşılığında ülkeye döviz kazandırmayı, ihracatın önündeki belge engelini kaldırmayı amaçlayan HAK, bu alanda lider konumda olmayı amaçlıyor” diye konuştu. 29 Kasım-2 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek fuara 70’i aşkın ülkeden temsilciler, birçok sektörden de 250’nin üzerinde uluslararası firma katılacak. Organizasyonda 300’e yakın B2B görüşmesi yapılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...