350 bin liralık altın elbise

350 bin liralık altın elbise

Ekonomi Haberleri

Alyans Altın Mücevher Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nda, Kahramanmaraşlı bir kuyumcunun ürettiği 3 kilogram ağırlığındaki altın elbise büyük ilgi gördü.

İzmir Kuyumcular Odası tarafından İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen 'JEWEX 2015' 6'ncı Alyans Altın Mücevher Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nda, Kahramanmaraşlı bir kuyumcunun ürettiği 3 kilogram ağırlığındaki altın elbise büyük ilgi gördü. 22 ayarlık 400 bin parça altından oluşan 350 bin lira değerindeki elbiseye en çok talep Azeri ve Arap iş adamlarından geldi. Kuyumcu Ahmet Atakan, geçen yıl 8 altın elbise sattıklarını, ardından yoğun talep üzerine 10 altın elbise daha sattıklarını söyledi. Müşterilerini gizli tuttuklarını belirten Atakan, "Yurt içinde birkaç satışımız oldu ancak ağırlıklı olarak yurt dışına satış yaptık. Azeri iş adamları ilgi gösterdi. Katar'a ve Moskova'daki birkaç müşterimize gönderdik. Müşterilerimizden biri altın elbisenin tesettür modelini istedi onu da yaptık. Tabi o farklı bir şeydi, onun maliyeti şu an buradakinin iki katıydı tesettür model olduğu için kullanılan altın ve işçilik daha fazlaydı. Ayrıca plajda giymek isteyen çıktı ona göre yaptığımız da oldu" dedi. Fuarda Murat Altın Pırlanta firmasının standında özel bir cam içinde sergilenen, kamera ve alarm sistemiyle korunan 25 kilogram ağırlığında, 2 milyon 450 bin TL değerindeki altın külçesi de ilgi odağı oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...