3. Turgut Özal Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Kongresi

/ Kaynak: AA
3. Turgut Özal Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Kongresi

Ekonomi Haberleri  / AA

3. Turgut Özal Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Kongre'si başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde açılışı gerçekleştirilen kongreye, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ ile kongre düzenleyicisi akademisyenler, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) yöneticileriyle özel sektör temsilcileri ve iktisatçılar katıldı.


Kongrenin açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Özbağ, İnönü Üniversitesinin 40. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen kongrenin verimli geçmesini diledi.


İnönü Üniversitesinin 13 fakülte, 5 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu ve 5 enstitüde eğitim gören 40 bine yakın öğrencisi bulunduğunu dile getiren Özbağ, farklı alanlarda rüşdünü ispatlamış önemli üniversiteler arasında yer aldıklarını kaydetti.
Üniversite ve Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesindeki çalışmalara ilişkin bilgiler veren Özbağ, ayrıca yürütülen sosyal sorumluluk projelerini anlattı. İnönü Üniversitesinin yakın geçmişte Turgut Özal Tıp Merkezinin elektrik ihtiyacının üçte birini karşılayan güneş enerji sistemini faaliyete geçirdiğini anımsatan Özbağ, ilklere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.


Açılış konuşmalarının ardından TİDE Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Lalik'in başkanlığında Sabancı, Doğuş, Deloitte ve Finansbank yetkililerinin katılımıyla "kurumsal yönetim ve kurumsallaşmada risk yönetimi ve iç denetimin artan rolü, reel sektör uygulamaları" konulu panel düzenlendi.


İktisat alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla başlayan ve 3 gün sürecek kongrede, kurumsal yönetim ve kurumsallaşma konusu çerçevesinde oturumlar gerçekleştirilecek.


Katılımcılar, ayrıca düzenlenecek gezilerle Malatya ve civarındaki kültürel ve tarihi değerleri görme fırsatı yakalayacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...