3. köprünün bağlantı yollarına iptal kararı

3. köprünün bağlantı yollarına iptal kararı

Ekonomi Haberleri

Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri'nde yer alan geçişlerine ilişkin, "1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Planı Değişikliği" iptal edildi. TMMOB

İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri'nde yer alan geçişlerine ilişkin, "1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Planı Değişikliği" iptal edildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ile Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi "iptal" istemiyle dava açmıştı. Her iki kurumdan yapılan ortak açıklamada, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin değişikliği iptal ettiği belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu güzergâhın doğal kaynakları ve ekolojik rezervleri olumsuz etkileyeceği, Boğaziçi alanında yapılacak planlarda da '2960 sayılı Boğaziçi Kanunu' hükümlerinin uygulanması gerektiği sebep olarak gösterilmiş ve bu karar alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...