3. havalimanının silüeti oratay çıktı

Düzenleyen:
3. havalimanının silüeti oratay çıktı

Ekonomi Haberleri

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, "Ekim ayında havadan baktığımız zaman terminal ortaya çıkmış olacak ve pistlerin izdüşümlerini göreceğiz" dedi

Türkiye'nin son yıllardaki en prestijli projelerinden olan 3. havalimanında çalışmalar aralıksız devam ediyor. İlk fazının 2018’in ilk çeyreğinde hizmete girmesi beklenen havalimanı, tamamlandığında yılda 90 milyon yolcuyu ağırlayacak. Gelinen son durum hakkında bilgi veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, "Yeni havalimanının simgesi olacak lale figürlü kulenin de temeli atıldı. Çok yüksek ve güzel bir kule olacak. Bu yazı yoğun bir çalışma içinde geçiriyoruz. Eylül ve Ekim aylarında havadan baktığımız zaman terminal ortaya çıkmış olacak ve pistlerin izdüşümlerini de görmüş olacağız. Yüklenici firma bu sene sonuna kadar kaba inşaatı bitirmeyi planlıyor. Otopark, metro istasyonlarının hazırlanması gibi çalışmalar da paralel bir şekilde devam ediyor” dedi.

BOEING İLGİLENİYOR
Atatürk Havalimanında görev yapan gazetecilere Florya'daki sosyal tesislerde iftar veren Serdar Hüseyin Yıldırım, 3. havalimanı ile Boeing firmasının da ilgilendiğini söyledi. Yıldırım, "ABD ziyaretimizde yanımıza gelip, katkıda bulunmak istediklerini söylemişlerdi. Yazılımla yürüyen bir destek verilecek. Bunun eğitimleri de olacak. Önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde neticelendireceğiz" diye konuştu.

BULGARLAR DA KAZANACAK
Uçakların iniş ve kalkış güzergâhı için Bulgaristan ve Romanya ile görüşmelerin sürdüğünü de anlatan Yıldırım, şöyle devam etti: "Belirli bir intifadan yapılan üst geçişlerde sıkıntı yok. Ancak özellikle denize doğru kalkışlar sırasında daha tırmanış tamamlanmadan Bulgar hava sahasına girme durumu var. Bu durumlarda bir sıkıntı yaşayacağımızı beklemiyorum. Gayet koordineli şekilde devam ediyor görüşmeler ve Bulgaristan bu duruma hazır. Çünkü onların da hava trafiği artacak, gelirleri artacak. Dolayısıyla bir sıkıntı olmayacak."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...