27 Ocak 2015 serbest piyasada döviz fiyatları!

27 Ocak 2015 serbest piyasada döviz fiyatları!

Ekonomi Haberleri

Serbest piyasada dolar 2,3550, euro 2,6470 liradan güne başladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da 2,3500 liradan alınan dolar 2,3550 liradan, 2,6430 liradan alınan euro ise 2,6470 liradan satılıyor. Önceki kapanışta dolar 2,3500 liradan, euro ise 2,6520 liradan satılmıştı.

Merkez Bankası'nın (TCMB) 2015 yılının ilk enflasyon raporu ve önümüzdeki dönemde faizlerin seyrine ilişkin yapacağı açıklamaların piyasada yön belirleyici olması bekleniyor. Bankalararası piyasada dolar güne 2,35'in üzerinde başladı. Finansgündem'in haberine göre, piyasa oyuncuları önümüzdeki dönemde politika faizinde büyük bir bölümü fiyatlamış 50-100 baz puan aralığında faiz indirimi bekliyorlar. Ancak indirimlerin enflasyonda düşüş, küresel piyasalarda büyük merkez bankası faiz artışlarının ötelendiği bir döneme gelmesi halinde kabul görmesi, aksi durumda ise TL'nin yeniden tarihi zirvelerini test edeceği bir döneme girileceğinden endişe ediliyor. MB'nin bugünkü açıklamaları bu kapsamda piyasada yakından izlenecek. Bankacılar açıklamaların kurda hem kısa, hem de orta vadede önemli bir belirleyici olacağını söylüyorlar. Bankacılar haftanın en önemli dış gündeminin ise yarın sonuçları açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı olacağını belirtiyorlar. Enflasyon raporu ardından piyasanın Fed beklentilerine odaklanması bekleniyor. Açıklamaların Fed faiz artışının zamanlamasına ilişkin bir sinyal içermesi halinde küresel piyasalarda yön belirleyici olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...