2.7 milyar dolara 'bahse varım' dediler

2.7 milyar dolara 'bahse varım' dediler

Ekonomi Haberleri

Millî Piyango'ya ait şans oyunları lisansı, 2 milyar 755 milyon dolar bedelle Net Şans-Hitay Grubu'nun oldu.

Millî Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının lisansının 10 yıl süreyle özelleştirilmesine ilişkin ihalede, en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu verdi. 2 milyar 350 milyon dolardan başlayan açık artırmada ilk olarak Turkish Lottery Holding çekildi. Ardından Net-Hitay grubu ile ERG-Ahlatçı grup arasında büyük çekişme yaşandı ve ihaleyi 2 milyar 755 nbsp;milyon dolarla Net Holding'in Net Şans şirketi ile Bilyoner.com'un da sahibi olan Hitay Yatırım'ın oluşturduğu Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu kazandı. nbsp;
İhalenin tamamlanmasıyla birlikte, düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne ait olan Milli Piyango, Hemen Kazan, Şans Topu, On Numara, Süper Loto ve Sayısal Loto adlı şans oyunları ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunlarının lisansı 10 yıl süreyle ve bir bütün olarak Net Şans - Hitay OGG'ye devrediliyor. İhaleyle lisans hakkını alan grup, 10 yıl olan lisans süresince her yıl elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak. Milli Piyango İdaresi'nin sahip olduğu yazılım, donanım ve oyun terminalleri gibi hiçbir varlık, lisansın ve özelleştirmenin konusu olmayacak. Lisans sahibi, Milli Piyango İdaresi tarafından pazara sunulmuş mevcut oyunları oynatmaya ve söz konusu oyunlara ait logoları ve isimleri kullanmaya devam edebileceği gibi pazara yeni oyunlar da sunabilecek.

DENETLEME DEVLETTE
Milli Piyango İdaresi, özelleştirme sonrası, lisansa konu şans oyunları faaliyetlerini denetleme görevini üstlenecek. MPİ ayrıca, mevzuat ve sözleşme hükümlerine aykırılık halinde bir önceki takvim yılında elde edilen hasılatın yüzde 5'ine kadar idari para cezası uygulamaya ve lisans sözleşmesini feshetmeye yetkili olacak. nbsp;
Milli Piyango'nun şans oyunları lisansının özelleştirme ihalesi, 2009 yılında 1 milyar 600 milyon lira olan açılış fiyatının üzerinde teklif gelmemesi üzerine iptal edilmişti.

6 yılda 11 Milyar TL nbsp;

Şans oyunlarından 2007-2012 döneminde 11 milyar 139 milyon lira gelir elde edildi.

Net Holding %90 Hitay %10 pay sahibi
Net Şans, Türkiye'de otel yatırımı ile Kıbrıs'ta Casino yatırımlarıyla bilinen Net Holding'in bir şirketi. Hitay Yatırım Holding ise, 1980'de Emin Hitay tarafından kuruldu. Bilgi teknolojileri, finansal hizmetler, ödeme sistemleri, online araştırma ve şans oyunları, şirketin faaliyet alanları arasında bulunuyor. Şirket, Bilyoner.com'un yüzde 50 hissesine sahip bulunuyor. Milli Piyango ihalesini kazanan grupta Net Şans Oyunları Yatırım A.Ş.'nin yüzde 90, Hitay Yatırım Holding A.Ş.'nin yüzde 10 oranında ortaklığı bulunuyor.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...