243 milyarlık yatırım teşvikle hayata geçti

243 milyarlık  yatırım teşvikle hayata geçti

EKONOMİ Haberleri

Devlet pandemide “yeni yatırım” teşviklerinde de önemli destekler sağladı. 2020’de tam 243,1 milyar liralık yeni yatırıma devlet teşviki verildi.

Sadece aralıkta 28,1 milyar liralık sabit yatırım öngören 1.181 proje, teşvik belgesine bağlandı. Teşvik belgeli yatırımlar kapsamında 1,9 milyar dolarlık makine ve teçhizat kullanımı öngörüldü. Ayrıca bu yatırımı yapacak olanlar, 30 bin kişilik istihdam taahhüdünde bulundu. Yine sadece aralık ayında 1 milyar liranın üzerinde dört yatırım öne çıktı. En yüksek teşvik belgeli yatırım, 4,2 milyar lira ile Maxicells ilaç firmasından geldi. Şirket, İstanbul’da ilaç fabrikası kuracak. Aynı dönemde Dicle Elektrik muhtelif şehirlerde enerji temini için 1,5 milyar liralık, Park Cam firması Bilecik’te cam şişe üretimi için 1,1 milyar liralık ve Nemport Liman da İzmir’de liman işletmeciliği işi için 1 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...