24 Ağustos 2018 dolar kuru bugün ne kadar? (Dolar Euro Fiyatları kaç TL)

Düzenleyen:
24 Ağustos 2018 dolar kuru bugün ne kadar? (Dolar Euro Fiyatları kaç TL)

EKONOMİ Haberleri

Uluslararası piyasalarda da sakin seyir devam ediyor.

Fed politika faizini yüzde 1,75 – 2,00 aralığında sabit tutma kararı aldığı toplantının tutanaklarında, Fed yetkililerinin Amerikan ekonomisine ve para politikasına yönelik değerlendirmelerine yer verildi.

ABD ile Çin arasındaki ticari gerginlikler sebebiyle özellikle döviz piyasalarında dikkate değer hareket görüldüğü bilgisine yer verilen tutanaklarda, ABD ile Avrupa Birliği'nin (AB) ticari anlaşmazlıklarını çözmek için müzakerelere devam edeceğinin sinyalini vermesinin ise hisse fiyatlarını desteklediği aktarıldı.

Tutanaklarda, artan ticaret gerginlikleri nedeniyle Çin para birimi yüende olağan dışı ve sert değer kaybı görüldüğü vurgulandı.

ABD hükûmetinin ticaret politikaları sebebiyle ülkenin bazı bölgelerinde belirsizlik ile yatırım harcamalarında azalma ve gecikme görüldüğüne yer verilen tutanaklarda, birçok iş sahibinin de ticaret gerginliklerinin artması durumunda yatırım harcamalarını ve işe alımları kısabileceğine dikkati çektiği belirtildi.

Yurt içinde Kurban Bayramı tatili sebebiyle piyasaların kapalı olduğu günde, uluslararası piyasalarda dolar/TL, güne yükselişle başladıktan sonra 6,1160 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün dalgalı bir seyir izleyen ve 5.9925 — 6.1548 aralığında işlem gören dolar/TL, günü 6,0842'den tamamladı.

Dolar/TL, Kurban Bayramı tatili sebebiyle piyasaların kapalı olduğu bugün, uluslararası piyasalarda güne yükselişle başladı. 

Dolar/TL saat 09:40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0.5 artışla 6,1160'tan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL, yüzde 0,4 değer kazancıyla 7,0960'tan, sterlin/TL de yüzde 0,3 yükselişle 7,8750'den alıcı buluyor. Dolar endeksi yüzde 0,3 azalışla 95,47 ve euro/dolar paritesi ise yüzde 0,3 artışla 1,1574 seviyelerinde bulunuyor.

Analistler, yurt dışında ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişi verilerinin takip edileceğini belirterek, dolar/TL'de 6,00 seviyesinin destek, 6,1550'nin direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...