23 Ağustos 2018 dolar kuru bugün ne kadar? (Dolar Euro Fiyatları kaç TL)

Düzenleyen:
23 Ağustos 2018 dolar kuru bugün ne kadar? (Dolar Euro Fiyatları kaç TL)

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dolardaki artış ve spekülasyonlara 'dur' demek için başlatılan döviz bozdur kampanyasına vatandaş yine tam destek verdi.

Vatandaş, Dolar/TL'nin tarihte ilk kez 7,20'yi gördüğü haftada Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre 3 milyar 307 milyon dolarlık döviz satışı yaptı. Böylece 9 Ağustos'ta 109 milyar 31 milyon dolar olan gerçek kişilerin elindeki döviz mevduatları 14 Ağustos'ta 105 milyar 724 milyon dolara geriledi.

DÖVİZ BÜROLARININ YOLUNU TUTTUK

Döviz büroları 9 Ağustos'ta doları 5,39 liradan bozuyordu. Rakam 10 Ağustos'ta 6,30'a, Londra'da piyasalar kapalıyken doların 7,20'ye getirildiği 12 Ağustos'un ardından 6,80'e çıktı. İşte bu noktada Başkan Erdoğan'ın yeniden sanayiciye ve vatandaşa dolarınızı bozun demesiyle harekete geçen vatandaş kur 7,20'yi görmesine rağmen hem bankadaki hem de yastık altındaki dövizini, bankalardan ve döviz bürolarından alım satımdaki makas çok açık olmasına rağmen 6,80'den bozdurdu.

DAHA ÖNCE DE GERİ TEPTİ

Benzer bir tablo 2016 yılında ülkede kaos oluşturmak için yapılan hain kalkışma sonrasında da yaşanmış, vatandaş dolarlarını bozdurmuştu. O kirli ve gizli eller vatandaşın bu tavrını anlamakta zorlanıp, dolar bozduran vatandaşın yükselen kur karşısında pişman olabileceğini yaymıştı. Ancak, "Erdoğan zayıflattığı TL'yi vatanseverlerin kurtarmasını istiyor. O gün Erdoğan'ın tavsiyesine uyanlar şimdi pişman olmuş olabilir" diyenlere inat vatandaş, 'Önce vatan' dedi ve elindeki dövizi Türk Lirası'na çevirdi.

Şirketler panik alımı yaptı

Aynı hafta içinde ticari ve diğer mevduat kaleminde ise 1 milyar 143 milyon dolarlık döviz alımı gerçekleşti. Bu kalemdeki artışta döviz borcu olan kesimin paniği etkili oldu. Ticari kesim mevduatlarının da dahil olduğu diğer mevduat kaleminde 9 Ağustos'ta rakam 101 milyar 557 milyon lira iken yüksek kurdan alınan dolarlarla şirketlerinde içinde bulunduğu diğer mevduat türünde rakam 102 milyar 700 milyon dolara çıktı.

Sen alırsan ben alırsam kriz o zaman başlar

İsminin açıklanmasını istemeyen banka emeklisi kadın, "Bizim dövizle işimiz olmaz. S&P ve Moody's arka arkaya 2016'da kredi notunu düşürdüğünde dolar kuru 3 lira seviyelerindeydi. Ben de eşime ve erkek kardeşime ülke notu yatırım yapılabilir seviyenin altına inince fonlar Türkiye'den çıkışı hızlandırır küçük birikimleriniz erimesin dolara çevirin dedim. Ama eşim 'Kur sen alırsan ben alırsam yükselir. İşte o zaman darbeyle başaramadıklarını ekonomik yolla başarır birileri' dedi. Erkek kardeşim de eşime aynen katıldı. Sonra malum kur aldı başını gitti. Ben her ikisine de pişman mısınız dolar almadığınıza dediğimde kararlılıkla hiç pişman olmadıklarını söylüyorlar. Ben de onlarla gurur duyuyorum" dedi.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Dolar/TL, Kurban Bayramı tatili nedeniyle piyasaların kapalı olduğu 23 Ağustos 2018 sabahına 6,06 seviyesinden başladı.

Euro/TL ise uluslararası piyasada sabah 09.26 itibariyle 7,0119'dan işlem görüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...