2022’de borsadan güçlü performans bekleniyor

2022’de borsadan güçlü performans bekleniyor

EKONOMİ Haberleri

Portföy yöneticileri, Borsa İstanbul’un bu sene de alıcılı seyrini sürdüreceğini düşünürken, ihracat gelirleri güçlü olan şirketlerin sene içinde pozitif ayrışabileceğini ifade ediyor.

Borsa İstanbul’un dolar bazlı ucuzluğu, şirketlerin güçlü büyüme beklentileri, dünyada kırılan tedarik zincirinin oluşturduğu yeni fırsatlar ve koronavirüs salgınının sona ermesi ihtimali gibi nedenlerle, 2022’de endekste yükseliş eğiliminin sürmesi bekleniyor. Hedef Portföy Araştırma Uzmanı Yunus Şahin; ABD Merkez Bankası’ndan yılın tamamında üç faiz artırımı beklendiğini belirterek, bol likidite şartlarından daha sıkı şartlara geçiş yapıldığını, FED’in para politikasının sıkılaşmasının, gelişmekte olan ülke borsaları için zorlu olacağını ifade etti. Buna rağmen dünyadaki büyüme beklentilerinin hâlâ yüksek olduğunu ve bu hikâyenin borsaları sürükleyeceğini kaydeden Şahin “Covid-19 salgınında Omicron varyantına rağmen beklentilerde bozulma yok, 2021’de olduğu gibi 2022’de de ekonomiler büyümeye devam edecek ve şirket kârları artış gösterecek. Bu sebeple dünya borsalarında rallinin devam etmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

BU SEKTÖRLER ÖNE ÇIKABİLİR
Şahin, Borsa İstanbul’da aralık ayının oldukça oynak geçtiğini ve dolar bazlı bakıldığında BİST100 endeksinin tarihi dip seviyelere yakın yerlerde olmayı sürdürdüğünü bildirerek “Bu sene ihracat yapan, geliri dövize endeksli şirketlerin kârlarını yükseltmesini bekliyoruz. Bunlar da hisse fiyatlarına yansıyacak. Bu sebeplerle 2022 yılında Borsa İstanbul’un güçlü bir performans göstermesini bekliyoruz. Demir-çelik, hava yolları, beyaz eşya ve perakende sektörleri öne çıkabilir” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...