2017’de Rus turist rekora koşacak

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
2017’de Rus turist rekora koşacak

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Rusya ile düzelen siyasi ilişkiler turizmciye nefes aldıracak. ETS Tur Başkanı Ersoy, “2017’de 3.5 milyon Rus turist gelir. Bu rakamla rekor kırarız” dedi

Rusya ile gelişen pozitif ilişkiler, zor bir yıl geçiren turizmciler için umut oldu. İlişkilerin düzelmeye başlamasıyla birlikte 2016 sonlarına doğru Rus turist sayısındaki artış dikkat çekerken turizmciler en ciddi etkinin 2017'de yaşanacağını belirtiyor.

TOPARLANMAYA BAŞLAYACAK
ETS Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2016'da sektörün dibi gördüğünü, 2017 yılı itibariyle toparlanmanın başlayacağını söyledi. Ersoy, "Rusya ile sağlanan barış ortamı Rus turist akışında ciddi yükseliş sağlayacak. 2017'de 2015 rakamı olan 3.5 milyon Rus turist gelebilir. Antalya'ya gelen Rus sayısı için de 2017 rekor yıl olabilir" dedi. Terör olayları ve siyasi gerilimin devam etmesi sebebiyle Avrupa'dan gelen turist sayısında çok büyük bir düzelme beklemediklerini belirten Ersoy, 2017'de bu yılın rakamlarının yakalanabileceğini kaydetti. Ersoy, "2015'te gelen toplam turist sayısına ulaşılması ise çok hızlı olmayacaktır. Kayıplarımızı ancak 2019 yılında toparlayabiliriz. Kaybetmek çok kolay oluyor ancak kazanması vakit alıyor" diye konuştu.

TÜRK TURİST AVANTAJLI
Bu yıl Türkiye'ye gelen turist sayısındaki yaklaşık yüzde 30 düşüşün Türk turiste avantaj olarak yansıdığını vurgulayan Ersoy, 2016'da Türk turist sayısında ciddi bir artış yaşandığının altını çizdi. Ersoy, "2016'da otellerde en avantajlı konaklayanlar Türk tatilciler oldu. Otellerde fiyatlar döviz kurları üzerinden belirleniyor. Ancak biz TL üzerinden satış yapıyoruz. 2017'de de Türk turist en avantajlı fiyatlardan tatil yapacak" dedi. Rusya'daki olumlu gelişmeler ve Avrupa'da rezervasyon akışındaki düzelmelerle birlikte fiyatlarda yükseliş olacağını belirten Ersoy, Türk turistlere erken rezervasyon kampanyalarını kaçırmamaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

BODRUM'A YENİ OTEL YAPACAĞIZ
Yatırım yapmaya devam edecekleri bilgisini veren Mehmet Ersoy, "Bir iki yıllık dalgalanma ile yatırımdan vazgeçecek değiliz. Bodrum'da bir yatırım planımız var" dedi. Türkiye'nin terör ile olan algısının yıkılması gerektiğini söyleyen Ersoy, "Bu olursa büyük başarılar yakalanır" diye konuştu.

15 TEMMUZ SONRASI İPTAL SİGORTASI İŞE YARADI
Erken rezervasyon ile 72 saate kadar koşulsuz iptal hakkı tanıyan sigorta sistemlerinden de bahseden Mehmet Ersoy, "Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra iptal sigortasının çok büyük faydası görüldü" dedi. ETS olarak 20 binden fazla oda iptalinin yapıldığını vurgulayan Ersoy, "Bunların yaklaşık yüzde 90'lık bölümü erken rezervasyon iptal sigortası yaptırdığı için hiç bir sorun yaşamadan 24 saat içinde ödedikleri paranın tamamını Mehmet Ersoy hesaplarında gördüler" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...