'2016'ya kadar 13 yeni motoru pazara sunacağız'

'2016'ya kadar 13 yeni motoru pazara sunacağız'

Ekonomi Haberleri

Astra HB, yeni nesil dizel motoru ile liderlik unvanını korumayı hedefliyor.

Türkiye pazarında yıl sonuna kadar 7 bin adetlik satış hedefleniyor. Insignia ve Mokka ise çok yakında bu motor seçeneğine sahip olacak.

Opel Astra hatchback, notchback ve Sports Tourer modelleri için sunulan dizel seçeneği içinde, tümüyle yeni 100 kW/136 hp 'lik 1.6 CDTI göze çarpacak. Opel'in yeni nesil dizel motoru, Euro 6 emisyon standardına uyumu ile en temiz dizel olarak nitelendiriliyor. Motor gücü 320 Nm'lik maksimum tork üretiyor. Bu değer, önceki 130 hp'lik 1,7 litre motordan yüzde yedi daha fazla. Ayrıca yakıt verimliliği de geliştirilmiş ve CO2 emisyonları daha az. 100 km'de 3,9 litrelik dizel motorda uygulanmış ve sadece 104 g/km CO2'lik emisyon değeriyle 1,7 litrelik motordan yüzde sekize kadar daha az emisyon sağlıyor. Bu nedenle Astra 1.6 CDTI motorun Almanya'da A+ enerji tasarrufu etiketine sahip. Opel'in, 1.6 CDTI motora yönelik Avrupa'daki üretim tesislerine yaptığı yatırım 50 milyon Euro. Astra, iki farklı beygir ve farklı birçok ihtiyaca cevap veren donanım seçeneklerine sahip. 1.6 litrelik 136 beygir gücündeki dizel motor Opel Astra HB modelinde Sport ve Cosmo donanım seçenekleriyle, nbsp;Sports Tourer modelinde sadece Sport donanımıyla, Sedan modelinde Edition, Business, Sport ve Cosmo donanım seçenekleriyle satışa sunuldu. 110 beygirlik güce sahip dizel motorun başlangıç fiyatı 66 bin TL, 136 beygirlik güce sahip dizel motorun başlangıç fiyatı ise 71 bin TL.

MOTOR SEÇENEKLERİ VE TEKNOLOJİYE BÜYÜK YATIRIM
Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik " Zafira Tourer ve Meriva modellerinde sunulan yeni nesil 1.6 litre dizel motorumuz, Astra ile Opel'in bütün ürün gamına yayılmaya devam ediyor. Yeni ürün ve motor-şanzımanlara sahip modellerimizi pazara sunmaya devam edeceğiz. 2016 yılına kadar 4,5 milyar euro tutarındaki yatırım ile 13 yeni motoru pazara sunarak motor portföyümüzün %80'ini yenilemiş olacağız." dedi.


nbsp;'2016'ya kadar 13 yeni motoru pazara sunacağız'
2. el otomobillere garanti mecburiyeti
Kurumsal ikinci el otomotiv sektöründe hızlı büyümesiyle dikkat çeken Otomol'un CEO'su Tuğrul Denizaşan, Tüketici Koruma Kanunu kapsamında Mayıs ayı sonundan itibaren ikinci el satışı yapılan ürünlere getirilecek olan garanti zorunluluğunu, kurumsal ve garantili ikinci el araç satışı yapan firmalar açısından değerlendirdi.
Otomol CEO'su Tuğrul Denizaşan, Otomol gibi kurumsal anlamda ikinci el araç satışı yapan ve farklı garanti paketleriyle müşterilerine araç temini sağlayan firmaların yürürlüğe girecek bu uygulamayla sundukları tüketici odaklı hizmet farklılığının bir kez daha ortaya çıkacağını vurguladı. Otomol olarak kanuna ihtiyaç duymadan zaten garanti verdiklerini ve bu kanunla özellikle kurumsal hizmet veren ikinci el araç alım-satımı yapan firmalara talebin daha da artacağını dile getiren Denizaşan, garanti ve kurumsal güvence kapsamında 6 ay ile 1 yıl arasında değişen süreçlerde 3 ayrı garanti paketi sunduklarını da belirtti.

nbsp;'2016'ya kadar 13 yeni motoru pazara sunacağız'
YENİ RENAULT MASTER
Yeni Renault Master, İngiltere'nin Birmingham kentinde bugün başlayacak olan 2014 Ticari Araç Fuarı'nda ilk kez günyüzüne çıkıyor.Renault, geçen yıl Kangoo ailesinin, çok kısa bir süre önce de Trafic ailesinin yenilenmesini takiben Yeni Master'ı sunmaya hazırlanıyor. Master, yeni motorlar, yeni teknolojiler ve yeni bir ön tasarım ile müşterilerin beğenisine sunuluyor. nbsp;Yeni Master'daki en büyük değişim, 110 - 165 bg gücündeki bir dizi 2.3 dCi motor. (Bir önceki nesilde 100-150bg arası güç sulunuyordu.) 110 ve 125 bg motor seçenekleri, nbsp;fiyat ve yakıt ekonomisi arasında cazip bir uyum sunacak sunuyor. 135 ve 165 bg motor versiyonları ise, Twin Turbo teknolojisi ile daha performanslı olmalarının yanı sıra yakıt tüketimi açısından daha verimli. hale getiriyor. Yeni Renault Master, 2014 yazında Avrupa'da, sonbaharında ise Türkiye'de satışa sunuluyor olacak.

nbsp;'2016'ya kadar 13 yeni motoru pazara sunacağız'
GELECEĞİN TÜRK PATENTLİ ELEKTRİKLİ ARACI
Bursa Teknoloji Merkezi'nin (BTM) bu yıl 3'üncü kez düzenlediği "Bursa Bilim Şenliği", "Yenilenebilir Enerji" ana temasıyla Merinos Parkı'nda başladı.
"Geleceğin Otomobilleri" başlığı kapsamında sergilenen 20 elektrikli araç Gaziantep, Konya, Trabzon, Çorum, İzmir, Kütahya, Manisa, İstanbul, Sakarya'dan gelerek Bursalı bilimseverler ile buluşuyor. TÜBİTAK'ın güneş ve hidrojen enerjili araçlar yarışmasından sonra Türkiye´de en fazla güneş ve hidrojen enerjili araç 3. Bursa Bilim Şenliği'nde yer alıyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi ilk görsel lansmanını gerçekleştrdiği elektrikli otomobil ile, Sakarya Üniversitesi ise İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu´nun TÜBİTAK Formula G 2013 Şampiyonu olan Türkiye´nin en hızlı güneş enerjili aracı ile 3. Bursa Bilim Şenliği'nde bulunuyor. Otomobillerin yanı sıra hovercopter ve model uçak projeleri de şenliğe renk katıyor.

nbsp;'2016'ya kadar 13 yeni motoru pazara sunacağız'
DÜNYANIN EN ÇEVRECİ OTOMOBİLİ
Kademeli olarak farklı ülkelerde satışına başlanan ve bütün ülkelerde yoğun ilgi görmeye devam eden elektrikli BMW i3, Kuzey Amerika'da 2 ödüle birden layık görüldü. Her yıl New York Otomobil Fuarı ile birlikte açıklanan ödüller kapsamında hem "2014 Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı" hem de "2014 Dünyanın En Yeşil Otomobili" ünvanlarını kazanan BMW i3, haklı başarısını yeni ödüllerle taçlandırmış oldu.
Emisyonsuz mobilite için tasarlanan dünyanın ilk premium otomobili olarak tanımlanan BMW i3, kazandığı ödüllerle başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor.

nbsp;'2016'ya kadar 13 yeni motoru pazara sunacağız'
Skoda'dan Anneler Günü kampanyası
Skoda Finans'ın Anneler Günü için düzenlendiği kampanya kapsamında 8-9-10 ve 11 Mayıs 2014 tarihleri arasında kredi başvurusu yapan anneler, 3 puan indirimli faiz oranlarından faydalanma imkânı buluyor. En değerli varlıklarımız annelerimizin ayaklarını yerden kesmeyi amaçlayan bu özel kampanya, tüm Skoda modelleri için geçerli.
Skoda Finans'ın Anneler Günü kampanyası ile otomobil sahibi olmak isteyen tüm anneler; diledikleri Skoda'ya cazip faiz oranları ve 60 aya varan vade seçenekleri ile kolayca sahip olabilecek.
nbsp;'2016'ya kadar 13 yeni motoru pazara sunacağız'

HAFTANIN OTOMOBİLİ
Fiat 500 L
Fiyatı: 51.820 TL'den başlıyor nbsp;

ARTILARI
İç mekanı çok rahat ve en önemlisi de çok eğlenceli. Eşya saklama alanları özenli ve yeterli derecede ayarlanmış. Dışarıdan dikkat çeken ve fark edilen bir otomobil. Geniş iç hacmi ve yerden yüksek olması ciddi bir avantaj sağlıyor. Ses sistemi ve detaylar çok başarılı. Sürüş keyfi özellikle hafif arazi koşullarında yeterli ve tatmin edici.

EKSİLERİ
Özellikle dizel motorda motor sesi ve otoyolda dış sesi biraz geçiriyor. Bazı malzeme kalitesi, imajının ve tasarımının gerisinde kalmış. Yol tutuşu özellikle sert virajlarda arazide olduğu kadar artı özelliklere sahip değil.

Teknik özellikleri
1.4 lt benzinli 95 beygir, düz şanzıman, 1.3 lt dizel 85 beygir, düz ve otomatik şanzıman, 1.6 dizel 105 beygir, düz şanzıman

Öne çıkan rakipleri:
Nissan Juke, Peugeot 2008, Skoda Yeti, Renault Captur, Opel Mokka

BURCU ÇETİNKAYA İLE OTOMOBİL SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...