200 milyon TL yatırımla ikinci el üssü kuracak

Düzenleyen:
200 milyon TL yatırımla ikinci el üssü kuracak
Ekonomi Haberleri

Otostat projesi; otomotiv markalarının bayilerini, ikinci el pazarında hizmet veren firmaları, galerileri ve yan sanayi hizmetini bir araya toplayacak.

Ali Çelik İSTANBUL

İstanbul’da ikinci el otomobil ticareti için önemli bir yatırım hayata geçiriliyor. 1991 yılından itibaren birçok markanın yetkili satıcısı ve servisi olarak faaliyet gösteren Gülan Grup; 200 milyon TL yatırımla Sancaktepe’deki arazisinde “Otostat” adını vereceği projeyi inşa ediyor. 130 bin metrekarede, 4 katlı bir kompleks olacak şekilde yapımına devam edilen Otostat, 340 bağımsız birimden oluşacak. Proje; otomotiv sektörünün öncü markalarının yetkili bayileri, ikinci el pazarında hizmet veren firmalar, galeriler, tedarikçiler ve sigortacıları bir araya toplayacak. Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Z. Alp Gülan; ikinci el satışların yüzde 50’sinin kişiden kişiye, yüzde 45’inin galeriler aracılığı ile, yüzde 5’inin de kurumsal firmalar tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi: Otostat’da herkesin kazanacağı bir yapı oluşacak. Dağınık ve elverişsiz şartlarda sürdürülen ikinci el otomobil ticaretini organize bir çatı altında toplayacağız. Müşteri, önce güvenceye ve çeşitliliğe dikkat ediyor. Otostat’da satılan her araç güvencemiz altında olacak. Müşteri taleplerini karşılamak için de ortak alım ve satım platformları oluşturacağız. İşyeri sahipleri ise; normal şartlarda çok fazla elemanla yapacağı birçok işi az eleman ile gerçekleştirecek. Örneğin arabasının hasarını, boyasını dışarıya çıkmadan çözebilecek. Böylece yalnızca satışa odaklanacak, diğer ayrıntılar sistem içinde çözülecek. Komplesteki ünitelerin satışlarının yanında, iş yerlerinin kiralaması da yapılacak. Otostat projesinde bir iş yerine sahip olmak, yatırımcısına kısa sürede iyi kazanç sağlayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...