20 milyar liralık bayram dopingi

20 milyar liralık bayram dopingi
Ekonomi Haberleri

Giyim mağazalarından tatlıcısına, taksicisinden çiçekçisine kadar bütün sektörler, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ve tatilinde 20 milyar TL ciro yapacak

Okulların açılmasıyla birlikte canlanan piyasa, yaklaşan Kurban Bayramıyla birlikte daha da hareketlenecek. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı'nda piyasalara 20 milyar lira girmesini beklediklerini belirtti. Palandöken, okulların açılmasıyla piyasaların canlandığını, okul ve kırtasiye ihtiyaçları için 6 milyar liralık alışveriş yapıldığını ifade etti. Kurban Bayramı tatilinin kısa olması sebebiyle halkın turistik illere gitme programı yapamayacağına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: "Mahalle esnafımız bayram tatilinde dolu sokaklara kepenk açacak, Geç saatlere kadar dışarıda olan halkımıza hizmet etmenin keyfini yaşayacak. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 5.5 milyar liralık kurban satışı yapıldı. Ayrıca kredi kartı harcamaları 7.3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Turizm harcamaları da eklendiğinde 15 milyarı aşan bir para piyasalarımızı hareketlendirmiştir. Her yıl olduğu gibi şekercisinden tatlıcısına, taksicisinden çiçekçisine, züccaciyeciden kasabına kadar bütün esnafımız bayramın bereketini bu yıl da beklemektedir."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...