2 Eylül’de geliyorlar

Düzenleyen:
2 Eylül’de geliyorlar

Ekonomi Haberleri

Rusya Tur Operatörleri Birliği, 15 şirketin charter uçuşlarını başlatmaya hazırlandığını belirterek, “Türkiye’ye talepte ciddi artış var” dedi

Rusya’dan Türkiye’ye ilk charter uçuşlar 2 Eylül’de başlayacak. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) basın servisinin yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yönelik ilk charter uçuşlarının 2 Eylül’de başlayacağı belirtildi. Yaklaşık 15 Rus şirketin charter uçuşlara başlamaya hazırlandığının belirtildiği açıklamada, Rusya’da Türkiye’de tatile yönelik ciddi bir talep artışı olduğu da vurgulandı. Rus hükûmeti dün aldığı kararla, uçak krizinin ardından getirilen Türkiye ile charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırmıştı. ATOR, Türkiye’ye yönelik tur paketi satışları için çalışmalara başlandığını da kaydetti. Yapılan açıklamada, tatil sezonunun bitmek üzere olması sebebiyle eylül ve ekim aylarındaki Rus akışının nispeten düşük olabileceği ifade edildi ve “Charter uçuşları, normal uçuşa göre tur paket maliyetini yüzde 20-30 düşürecektir. Fiyatlar konusunda Türkiye’deki otellerden de yaklaşım bekliyoruz” denildi.
İÇERİDE HEDEF 10 MİLYON
Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık ise, Rus turist açısından bu yılın belirsiz olduğunu ifade ettiği açıklamasında, tesislerin iç turizmde büyüdüğünü ifade etti. Ayık, “Bu yıl iç turizme yönelik çeşitli çalışmalar yapıldı. Erken rezervasyon önemli. Vatandaşlarımız da bunu bayram dönemleri dışında da fırsat olarak gördü. Geçtiğimiz yıllarda tesislere Türk turist talebi yüzde 10-20 olurken bu yıl yüzde 50’yi buldu. Bu tatil alışkanlığının devam etmesini bekliyoruz. En kısa zamanda iç pazarda 10 milyon rakamını göreceğiz. Bu da sektöre kendini güvende hissettirecek” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...