2 bin ton altın yastık altında

- Güncelleme:
2 bin ton altın yastık altında

Ekonomi Haberleri

Ekonominin güçlenmesi için yastık altındaki altının piyasaya çıkması gerektiğini belirten İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Kameroğlu, "Ancak bankaların altın alıp satması kuyumcu sektörünü baltalar" dedi.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, Türkiye'de yastık altında 2 bin ton altın olduğunu belirterek, ekonominin güçlenmesi için yastık altındaki altının mevduata çevrilmesinin doğru olacağını dile getirdi. Ankara Sanayi Odası'nda düzenlenen basın toplantısında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bankalara Cumhuriyet ve ziynet altınlarını alıp satma yetkisi vermesinin sektörde yol açacağı problemlere değinen Kameroğlu, "Mevduata çevrilecek altın takıların vatandaştan toplanma şeklinde bazı sakıncalar söz konusu. Cumhuriyet altınlarının bankalar tarafından alınıp satılması sektörün kabul edemeyeceği bir durumdur" dedi. Kameroğlu, taslağın hayat geçmesi ile bankacılık sektörü ile kuyumculuk sektörünün karşı karşıya geleceğinin ve bu rekabetin her iki sektöre de büyük zarar vereceğinin altını çizdi. Cumhuriyet altını satışında kuyumculuk sektörünün kar oranının yüzde 1 ile 2 arasında değiştiğini belirten Kameroğlu nbsp;"Uygulamanın hayata geçmesi ekonomiye her hangi bir katkı sağlamayacak, 25 binin üzerinde kuyumcuyu da zorda bırakacak bir uygulama olacak" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...