Altın fiyatları son durum... 18 Mayıs 2023 gram, çeyrek, yarım tam altın ne kadar, kaç TL?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın fiyatları son durum... 18 Mayıs 2023 gram, çeyrek, yarım tam altın ne kadar, kaç TL?

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarındaki dalgalı seyirle birlikte yatırımcılar tarafından gidişat ve altın fiyatlarının yükselip düşme eğilimine ilişkin uzman yorumları dikkate alınarak tasarrufta bulunuluyor. Peki 18 Mayıs 2023 altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatı...

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED'in haziran ayında da "şahin" kalmayı sürdürebileceği endişesi altını baskılıyor.

Uluslararası piyasada ons fiyatı bin 979 dolar bandında hareket ediyor. İç piyasada ise gram altın bin 259 TL, çeyrek ise 2 bin 115 TL'den satılıyor.

YURT İÇİ PİYASALAR SEÇİMLERE ODAKLANDI

Yurt içi piyasaları 28 Mayıs tarihindeki seçimlere odaklandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde en fazla oyu alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu bir defa daha yarışacak.

Dünya genelinde bir zamandır başlıca risk unsuru konumunda olan ABD'deki borç limiti krizine dair olumlu haber akışı varlık fiyatlarını destekliyor.

Joe Biden, Kongre liderleriyle dün yaptığı görüşmenin ardından Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu basın toplantısında borç limiti konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydederek, Amerika Birleşik Devletleri temerrüde düşmeden bir anlaşmaya varacakları hususunda emin olduğunu kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy de pazara dek borç limiti anlaşmasının yapılabileceğinin altını çizdi. 

Bununla beraber dün açıklanan makroekonomik veriler dikkate alındığında, Amerika Birleşik Devletleri'nde konut başlangıçları, nisan ayında %2,2 oranındaki artışla 1,4 milyona yükselerek beklentileri geçti.

Ülkede ekonomik aktivitenin güçlü kalmayı sürdürmesi FED'in gelecek ay yapacak olduğu toplantıda alacağı kararlara dair belirsizlikleri sürdürürken Banka'nın haziran ayında 25 baz puanlık faiz artırımına gidebileceğine dair beklentiler ise yüzde 28'e çıktı.

Peki altın yatırımcılarının takip ettiği fiyatlarda son durum ne? Çeyrek altın, gram altın, yarım altın ve tam altın ne kadar? Kaç TL? İşte 18 Mayıs 2023 altın fiyatları son durum...

Altın fiyatları son durum... 18 Mayıs 2023 gram, çeyrek, yarım tam altın ne kadar, kaç TL?

18 MAYIS 2023 ALTIN FİYATLARI... (09.15 İTİBARIYLA)

Gram Altın: 1.258,11 TL
Çeyrek Altın: 2.290 TL
Yarım Altın: 4.595,00 TL
Tam Altın: 8.923,57 TL

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...