17 Ağustos’un verdiği zarar 200 milyar lira

Düzenleyen:
17 Ağustos’un verdiği zarar 200 milyar lira

EKONOMİ Haberleri

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliğiyle kurulan CBi Türkiye Platformu; Marmara depreminin yirminci yılında, felaketin ekonomiye verdiği zararı açıkladı.

Raporda, depremde 30 binden fazla işletmenin zarar gördüğü ve ekonomik kaybın bugünün parasıyla 200 milyar lira düzeyinde olduğu vurgulandı. Aradan geçen 20 yılda, Türkiye ekonomisindeki büyümeye paralel olarak, muhtemel bir depremin ekonomi üzerindeki vurucu etkisinin de büyüdüğüne dikkat çekildi.

Yirmi yılda 730 bin bina denetlendi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “17 Ağustos 1999 acı tecrübesinin ardından geçilen yeni yapı denetim sistemi uygulamasıyla, bugüne kadar 730 bin bina denetlendi” dedi. İnşaatı süren 393 bin binanın denetimine devam edildiğini belirten Bakan Kurum “Yaklaşık 22 milyon vatandaşımız depreme dayanıklı konutlarında oturuyor. Devam eden inşaatların da tamamlanmasıyla bu rakam 35 milyona ulaşacak. Riskli alanlarda yer alan 557 bin bağımsız birime ilave olarak, 81 ilde 609 bin riskli yapıyı yeniliyoruz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...