15 bin nüfuslu ilçeye de gaz

15 bin nüfuslu ilçeye de gaz

EKONOMİ Haberleri

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), merkez nüfusu 15 bin ve üzerindeki ilçelere de doğalgaz ulaştırılması için çalışma başlattı.

Konuyla ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararı, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Daha önce merkez nüfusu 20 bin ve üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılması için başvuru yapan BOTAŞ; yeni kararla, 15 bin ve üzerindeki ilçelerin de listesini ilgili kurumlardan talep edecek. Gerekli nüfus verilerinin temin edilmesinden itibaren 15 gün içinde EPDK'ya başvuruda bulunulacak. Mart ayı sonuna kadar listeler temin edilecek ve bu ilçeler için süreç işletilecek. Ayrıca merkez nüfusu 10 bin ve üzerinde olup da bölgesel ve coğrafi şartları, tüketim potansiyeli veya bölgede bulunan tesislerin ihtiyaçları açısından ekonomik veya stratejik fayda görülen ilçeler de BOTAŞ'a bildirilecek.

TIRLARLA LNG TAŞINABİLECEK

Bu arada hâlihazırda Anadolu'da nüfusu az olan bazı yerleşim yerlerine, LNG tankerleri ile gaz taşınıyor. Böylece bu bölgeler de doğalgaz konforunu yaşıyor. Aynı zamanda yüksek maliyetli boru hatları inşa edilmemiş oluyor. Nüfusu 10 bin ve altında olan bölgeler için de bu çözümün yaygınlaşması bekleniyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...