12 yılda 19 bin öğrenciye dokundu

12 yılda 19 bin öğrenciye dokundu

EKONOMİ Haberleri

‘Eczacıbaşı Hijyen Projesi’ kapsamında bugüne kadar 38 ilde 51 okul yenilendi. 31,5 milyon liranın ayrıldığı projeyle öğrenciler daha çağdaş ve sağlıklı bir okula kavuşuyor.

Mahmut Özay
KARS

Eczacıbaşı Topluluğu’nun, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle Yatılı Bölge Ortaokullarının (YBO) fiziksel şartlarını iyileştirmek hedefiyle yürüttüğü ‘Eczacıbaşı Hijyen Projesi’ günden güne büyüyor. Projeye katılan son halka Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Şehit Taner Baran YBO oldu... İhtiyaç sahibi okulun pansiyon ve derslik bölümlerindeki banyo ve tuvaletler yenilendi. Öğrencilere kişisel hijyen eğitimi verildi. Okulda Eczacıbaşı Gönüllülerinin çalışmalarıyla bir müzik sınıfı oluşturularak enstrüman ve sıralar alındı, kütüphane baştan dizayn edildi.

İMKAN SUNMAK BORCUMUZ
Daha modern bir yapıya kavuşan Şehit Taner Baran YBO, Kars’ta düzenlenen törenle açıldı. Etkinlikte konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı şunları söyledi: Yeterli fiziksel imkânları sağlamak kadar, bu imkânların estetik ve kaliteli olmasını sağlamak da şart. Gençlerimiz, bu erken yaşlarından estetik ve kalite bilincine ne kadar doğallıkla alışırsa, ileride kendi çocukları için de aynısını sağlamak isteyecektir. Çocukların sağlıklı, temiz, modern ortamlarda yaşamaları ve eğitim görmeleri en doğal hakları. Okulda çocuklarımıza sunulan öğrenme ve yaşam ortamı, kişisel gelişimlerine destek oluyor ve düşünce sistemlerini şekillendiriyor. Bu yüzden YBO’larla ortaklaşa yürütülen projeler, öğretmenlerin, idarecilerin attığı her adım, geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor. Öğrencileri destek vazifemiz, sorumluluğumuz. Öte yandan Şehit Taner Baran YBO’da düzenlenen resim ve hikâye yarışmasında birinci olan çocuklar, aileleriyle birlikte İstanbul gezisine katıldılar. İstanbul Modern’deki atölye çalışmalarında farklı bir deneyim yaşadılar.

HEDEF 60 YBO 31,5 MİLYON LİRALIK BÜTÇE
Eczacıbaşı Hijyen Projesi, 2007-2018 yılları arasında 38 ilde 18.500’ün üzerinde öğrencisi bulunan 51 okulda yürütüldü. Proje ile 2020 yılına kadar toplam 60 okula ulaşılması hedefleniyor. Yenileme çalışmaları kapsamında, Ocak 2019 itibarıyla toplam 189.405 m² karo, 71.820 parça ürün temin edildi. Projenin toplam bütçesi ise 31,5 milyon lira...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...