12 milyar Dolar'lık projede başka şirketlerle görüşmeler olacak

12 milyar Dolar'lık projede başka şirketlerle görüşmeler olacak

Ekonomi Haberleri

Abu Dabili TAQA'nın Elbistan'a yapacağı projeyi ertelemesinin önemli olmadığını söyleyen Bakan Yıldız, 'B ve C planlarımız da var' dedi

Elektrik Üretim AŞ ile TAQA arasındaki Afşin-Elbistan kömür havzasında 8 bin MW kapasiteli elektrik santrali yapımını ihtiva eden 12 milyar dolarlık hükümetler arası anlaşma ocak ayında imzalanmıştı. TAQA geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, yatırımın 2014'e kadar ertelendiğini açıklamış, iptal edilmesi hakkında net bilgi vermemişti.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Abu Dabili enerji firması TAQA'nın Afşin-Elbistan'daki 12 milyar dolarlık kömür santrali projesini erteleme kararı hakkında, "B ve C planlarımız var, başka firmalarla da görüşüyoruz" dedi. Ericsson Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Richard Carter ve yardımcılarını Bakanlık'ta ağırlayan Taner Yıldız, gazetecilerin TAQA ile ilgili sorularını cevapladı. Yıldız, söz konusu kömür santrali projesinin, Türkiye'nin Suriye ve Mısır politikaları sebebiyle iptal edebileceği yönündeki haberlere yönelik, "Afşin Elbistan'daki kömür havzaları Türkiye'nin kömür rezervinin yüzde 45'leri seviyesinde. TAQA olmazsa başka firma olur, yolumuza devam ediyoruz. Başka firmalarla da görüşüyoruz" diye konuştu. "Tercihlerinin siyasi gerekçelerine dayanmamasını temenni ederim. Böyle bir şey ne kardeşlik hukukumuza ne de ilişkilerimize sığdırabilirim" diyen Taner Yıldız, şöyle devam etti; "özellikle Mısır ve Suriye'deki gelişmelerin enerji kaynakları ve yatırımlarıyla alakalı konularda kendileri açısında bir tercih noktasına geldiğini gösteriyor. Ama Türkiye bütün bu çizdiği siyasi kararlılık, sürdürülebilir istikrarla beraber yatırımlarını çekmeye devam edecek, yatırımlarını devam ettirecektir. Son 10 gün içerisinde yaptığımız gerek yerli gerekse yabancı yatırımcının kömürümüze rağbet ettiğini görüyoruz. Ve biz Türkiye'de karamsar bir hava yaratmaya çalışanlara bizim siyasi karalılığımız en büyük cevap olacaktır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...