110 yatırımcı görüşmelere başladı... Gözleri Türkiye’ye döndü

110 yatırımcı görüşmelere başladı... Gözleri Türkiye’ye döndü

EKONOMİ Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bu pazardan çekilen ve güvenli adres arayışına giren uluslararası şirketler, Türkiye'deki yatırım ortamını mercek altına aldı.

İlgisi yoğunlaşan yatırımcılar arasında ABD'liler öne çıkıyor. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in Rusya'dan çıkmaya hazırlanan 5 bin ABD'li firmaya Türkiye'yi adres gösterdiğine yönelik haberlerin ardından gözler bu ülkeden planlanan ziyaretlere odaklandı. Amerikan şirketlerini temsilen ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Myron Brilliant, beraberindeki heyetle temasları başlattı. Türkiye'de yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırımı bulunan 110 ABD merkezli şirketi temsil eden AmCham Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı etkinlikte, yatırımcıların bazı bölgeleri mercek altına alacağı öğrenildi.

MERKEZ TÜRKİYE

Türkiye'de, başta bankalar olmak üzere Türk finansal kuruluşları, dünyanın en güçlü bilişim teknolojisine sahip kuruluşlar arasında yer alıyor. Bu kuruluşlarda teknolojinin imkanları en üst seviyede kullanılıyor.  Türkiye’nin en güçlü olduğu alanların başında uzay ve havacılık dahil, en karmaşık sanayi ürünlerini üretebilme yeteneğine sahip, mavi ve beyaz yaka insan gücü geliyor. Türkiye’den ayrıca 4 saatlik uçuş mesafesinde Avrupa, Kuzey Afrika, Körfez Bölgesi ve Orta Asya'daki 1,3 milyar insan ve 26 trilyon dolarlık bir ekonomiye ulaşmak mümkün.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...