107 bin hizmetliye memuriyet fırsatı

107 bin hizmetliye memuriyet fırsatı

Ekonomi Haberleri

Kamuda görevli hizmetliler memurluk için bekliyor. Onların bu beklentisini karşılamak üzere ilk somut adım atıldı.

Kamuda görev yapan 107 bin 464 hizmetlinin beklediği memur kadrosuna atanmak için çalışma yapılması gündemde. Konuyla ilgili Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin talebine TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar'dan destek geldi. Ünüvar, nbsp;"Ne kadar hizmetli arkadaşımız var. Eğitim durumları ne, bu konuda birlikte bir rapor hazırlayalım" diye konuştu. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de 20 bine yakın hizmetlinin Sağlık Bakanlığı'nda memurluk yapmalarına rağmen memur kadrosunun verilmediğini dile getirdi. Hizmetlilerin arasında lisans ve yüksek lisans mezunu çalışanlar olduğuna dikkat çekerek, "Bu konuda bir çalışma yapalım. Bende ilk hastane ziyaretimde orada görevli hizmetli arkadaşlarla bir araya geleceğim. Onlarla da görüşelim bu konuda çalışma yapalım" dedi.

20 BİNİ SAĞLIK SEKTÖRÜNDE
Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre kamuda 107 bin 464 hizmetli görev yapıyor. Sağlık Bakanlığı'nda ise 20 bine yakın hizmetli çalışıyor. 2012 yılında Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı sınava 6 bin hizmetli katılmış, 2 bin Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrosuna atanmıştı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...