100 milyar dolarlık yolculuk başladı

Düzenleyen:
100 milyar dolarlık  yolculuk başladı

Ekonomi Haberleri

Rusya ile ticaret hacminde 2-3 yıl içinde krizden önceki seviyelere ulaşılacağını kaydeden DEİK Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Özilhan “Tabii ki isteğimiz 100 milyar dolarlık hedefi yakalamak” dedi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2-3 yıl içinde eski seviyesine geleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında iki ülke arasında ekonomik alanlarda alınan kararları değerlendiren Özilhan, atılan imzaların çok önemli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Geçmişte açıkladığımız 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmamız mümkün olacaktır. Zira bizler iki ülke olarak 38 milyar dolar hedefini gerçekleştirmiştik. Fakat bu son olaylardan sonra 17 milyar dolara kadar düştük” şeklindeki cümlesinin hatırlatılması üzerine Özilhan, şu değerlendirmeyi yaptı: Türkiye-Rusya ilişkilerinin içinde en önemli kısmı enerji. Enerjideki düşüş yeni anlaşmalarla yakın zamanda eski seviyesine çıkar. Müteahhitlerin önünün açılması çok önemli. Petrol fiyatlarının iyileşmeye başlaması ve Rus ekonomisinin toparlanmasıyla Türk müteahhitlerin işleri tekrar başlayacaktır. 
Özilhan “2-3 yıl içinde ticaret hacminde 2015 yılı seviyelerine ulaşılır. Ondan sonra iki liderin yoğun çalışmalarıyla hedeflere yürürüz. Tabii ki isteğimiz 100 milyar dolarlık hedefe ulaşılması. Çünkü iki ülke birbirini tamamlayan ve birbirine ihtiyacı olan ülkeler” dedi. 
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca ise Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin elzem olduğuna dikkati çekti. Mustafa Koca, “Ekonominin etkilendiği kesinti süreci sonrasında açılan kapılar, ulaşılması hedeflenen 100 milyar dolarlık hacim için fırsatların zorlanmasına yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...