10 numara şüphesinde 1755 lira ceza gelecek

10 numara şüphesinde 1755 lira ceza gelecek

Ekonomi Haberleri

Otobüs, kamyon ve servislerin egzoz gazı değerleri sıkı takip edilecek. 10 numara yağ kullanımı yüksekse ceza kesilecek

Trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servislerde kullanımı hızla artan on numara yağ için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girdi. Son dönemde artan otobüs yangınlarına sebep olduğu belirlenen on numara yağ ile ilgili tedbirler çerçevesinde, 81 il çevre müdürlüğüne egzoz gazı ölçüm ve denetimleri için yazı gönderildi. Bu kapsamda yapılacak ölçümler neticesinde, egzoz gazı eşik değeri üzerinde çıkan taşıtlara Çevre Kanunu'nun 20. maddesi uyarınca 1755 lira para cezası kesilebilecek. Çalışma için emniyet müdürlükleri ve jandarma komutanlıklarında görevli trafik zabıtalarıyla iş birliği yapılacak.
Petrol Sanayicileri Derneği (PETDER) Genel Sekreteri Niyazi İlter de, bu konuda yapılan her şeyin önemli olduğunu belirterek, "Öncelikle de karayolu kenarlarında standart dışı, her ne ad altında satılıyorsa satılsın, bütün ürünlerin engellenmesi gerek" dedi. LPG yerine parfüm gazı satıldığını da söyleyen İlter, "Bu da başka kaçak ve kayıt dışı kullanım örneği. Maalesef sanayide kullanılmak üzere tahsis edilen bir ürün, ÖTV farkından dolayı piyasada başka amaçlarla kullanılıyor. Bu, sektörün problemi" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...