10 bin polis 15 bin öğretmen alınacak

Düzenleyen:
10 bin polis 15 bin öğretmen alınacak

Ekonomi Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığının 15 bin öğretmen, İçişleri Bakanlığının da 10 bin polis alacağını belirterek gençlere “başvuru yapın” çağrısında bulundu

FETÖ terör örgütüyle mücadele kapsamında kamu kurumlarında zafiyet oluşmaması için yeni personel alımı yapılacak. Başbakan Binali Yıldırım önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığının 15 bin sözleşmeli öğretmen, İçişleri Bakanlığının da 10 bin polis alacağını bildirdi. Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Yıldırım, Türkiye'yi ekonomik krize, siyasi kaosa sürüklemek isteyen düşmanların heveslerinin kursaklarında kaldığını söyledi. Türkiye ekonomisini daha parlak günlerin beklediğini ifade eden Yıldırım, "Kriz ve kaos bekleyen darbeciler avuçlarını yaladılar. Türkiye'de istikrar ve hukukun üstünlüğü daha da pekişti. Bütün toplumsal kesimler daha çok bütünleşti. Eşsiz bir mutabakat ve uzlaşma sağlandı. Şimdi Türkiye'de daha istikrarlı daha güçlü. Türkiye ekonomisinin istikbali, geleceği daha parlak. Darbe teşebbüsünün hemen arkasından Merkez Bankamız faiz düşürme politikasına devam etti ve ekonomiye olan güveni bir kez daha teyit etti. Borsaya saldırı yapılmasına rağmen borsa başladı, tıkır tıkır çalıştı. Merkez Bankası piyasaya para bile sürmedi. Böyle bir ihtiyaç olmadı, çünkü vatandaş o görevi de yaptı. Vatandaş darbeden sonraki 10 günde 11 milyar doları Türk parasına çevirerek ekonomiye kan verdi" diye konuştu. Ekonomi yönetiminin yatırım ortamını iyileştirmek, tasarrufları artırmak, ihracatı teşvik etmek için yeni kararlar aldığını vurgulayan Yıldırım, "Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Tasarrufları artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'ni otomatik hale getiriyoruz. Bugün Komisyona geliyor, önümüzdeki günlerde yasalaşacak. Böylece bu sistemin hayata geçmesiyle önümüzdeki yıllarda en az 90 milyar tasarruf sağlayacağımız hesap ediyoruz" diye konuştu.

Öğretmen ve polis adaylarına da müjde veren Başbakan Binali Yıldırım, "Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız yeni öğretim yılı için 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak, hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca İçişleri Bakanlığımız 10 bin yeni polis alacak. Vatanını, milletini seven gençlerimize bu şerefli mesleğe girmeleri için buradan çağrı yapıyorum. Şimdiden göreve atanacak öğretmenlerimize ve polislerimize başarılar diliyorum" dedi. 

Konut faizleri düşecek

Başbakan Yıldırım, "Konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başladık, tüketici kredilerinde taksit sayısını artıracağız vatandaşların ödeme şartlarını rahatlatacağız" dedi.

Çiftçilerin borcu yapılandırılıyor 

Başbakan Binali Yıldırım bir müjde de çiftçilere verdi. Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçilere yönelik önemli bir karar aldığını belirterek, "Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Böylece bin 268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, yeniden ödeme planı yapıyoruz. Böylece borçlardan dolayı başlatılan icra takiplerini de durduruyoruz. Ayrıca afetlerden etkilenen çiftçilerimizin, üreticilerimizin Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını da bir yıl süreyle erteliyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...