1 yıllık maaşını bir konuşmada aldı!

1 yıllık maaşını bir konuşmada aldı!

Ekonomi Haberleri

Eski Fed Başkanı Bernanke, Abu Dabi'de yaptığı konuşma için 250 bin $ aldı. Bernanke, 2013'te Fed başkanlığından aldığı 199.700 $'dan fazla kazanmış oldu.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın ise bir konuşma ücretinin bu rakamın da üstünde olduğu söyleniyor. Hillary Clinton'ın her konuşma için 200 bin dolar aldığı söylenirken eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in konuşma ücretinin son derece yüksek olduğu biliniyor.

Bernanke'nin selefi olan Alan Greenspan de Şubat 2006'da ilk konuşması için 250 bin dolar almıştı.

1979-1987 yılları arasında Fed başkanlığı görevini yürüten Paul Volcker halen bir konuşma için 40 bin dolar talep ediyor.

Çarşamba günü Güney Afrika'da bir konuşma yapan Ben Bernanke Cuma günü de Houston'da olacak.

Üst düzey yetkililere konuşma yapma konusunda eğitim veren Princeton Public Speaking şirketinin sahibi Matt Eventoff, Bernanke'nin en az iki yıl oldukça talep gören bir konuşmacı olacağını söyledi.

Eventoff, "Bernanke dünyadaki en önemli pozisyonlardan birinden -iyi şekilde- ayrıldı. Elbette ki dünyanın en çok istenen konuşmacılarından biri olacak," diye konuştu.

Fed Başkanı Janet Yellen'ın Bernanke tarafından uygulanmaya başlanan düşük faiz oranı politikasına devam etmeyi planladığını söylemesinin de Bernanke'ye gösterilen ilgiyi artırdığını düşünen Eventoff, Bernanke'nin izleyicilerin kendisini görme istemesini sağlama yetkinliğinin de yüksek ücretler talep edebilmesi üzerinde etkili olacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...