1 günde 14.3 milyar dolarlık çılgınlık

1 günde 14.3 milyar dolarlık çılgınlık

Ekonomi Haberleri

Alibaba, dünyanın en büyük sanal alışveriş etkinliği olarak kabul edilen 11 Kasım Bekârlar Günü'nde toplam 14.3 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

Çin'de bulunan online alışveriş sitesi Alibaba, dünyanın en büyük sanal alışveriş etkinliği olarak kabul edilen 11 Kasım Bekârlar Günü'nde toplam 14.3 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. Şinhua ajansının haberinde, Çin'de Bekarlar Günü olarak kutlanan 11 Kasım'da, dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden Alibaba'nın, geçen yıl aynı günde yaptığı 51,7 milyar yuanlık satışını yüzde 60 artırarak, bu yıl 14.3 milyar dolarlık (91.2 milyar yuan) hasılat elde ettiği belirtildi. Alibaba'nın sahibi Jack Ma'nın, 11 Kasım Bekarlar Günü'nün küreselleşmesini umduğu ifade edilirken, şirketin yapılan rekor satışla Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmaya hazırlandığı bildirildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...