Altın Uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatları için uyardı: Sakın kanmayın!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın Uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatları için uyardı: Sakın kanmayın!

Ekonomi Haberleri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 1.260 TL seviyesini aşarak rekor tazeleyen gram altın fiyatları için uyardı. Elinde altın olan vatandaşlara seslenen Memiş, fırsatçılara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarındaki resesyon endişesi ve ABD mart ayı enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelemesiyle altın fiyatları yükselişe geçti. Altının ons fiyatı 2028 dolara çıktı, gram altın fiyatları ise 1.271 TL ile tarihi rekor kırdı.

Finans Analisti İslam Memiş yatırımcıları rekor kıran altın fiyatlarına yönelik önemli uyarılarda bulundu.

ELİNDE ALTIN OLAN KANMASIN

Piyasa fiyatları ile tabela fiyatları zaman zaman farklılık gösterdiğinin altını çizen İslam Memiş, “Elinde altın olanlar tutup da bu bin 250 seviyesindeki rakamlara kanarsa zarar etmiş olur. Fırsatçılar ucuz fiyattan bu ellerindeki altını alır. Şu an itibari ile 1.295 alış, 1.300 lira satış fiyatları bu şekilde. Yeni bir rekor görüldü 1.300 lira seviyesiyle. Yetti mi hayır, 1.550 rakamlarını hazirandan sonra görmeye devam edeceğiz. Yine elinde altın bulunduran yatırımcı bunları elinde bulundurmaya devam etmeli” dedi.

YATIRIMCI ONS ALTINI TAKİP ETMELİ

Yatırımcıların Ons altını takip etmesi gerektiğini belirten Memiş, “Ons tarafında 2350 dolar seviyesinde öngörüm halen devam ediyor. Yukarı bir direnç seviyemiz var. 2050 dolar seviyesi ons altında gram altında da 1305-1315. Altın fiyatları düşük kalınca hiç kimse yüzüne bakmaz, yeni rekorlar görülünce tepeden almayı çok seven yatırımcılar olur. Bu fiyatlarda mutlaka teknik olarak bir düzeltme olması gerekiyor. Ons altın tarafında 1960 dolar seviyeleri beklenmeye devam ediyor. Yatırımcılar gram altını sadece kendi haline değil de ons altını takip ederek çözümünü bulmalı. Çünkü içerde dolar/TL kurunda her geçen gün rekorlar görülüyor.  Elinde altın olan yatırımcı heyecan yapmamalı, yüksekten satalım düşünce tekrar yerine koyarız. Öyle bir piyasa yok öyle bir makas aralığı yok. Yaz aylarını bekleyen bekleyerek iyi bir karar verdiğini anlayacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan piyasalarda güncel altın fiyatları şu şekilde:

GRAM ALTIN FİYATI

Satış: 1.271,66 TL

Alış: 1.270 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Satış: 2090 TL

Alış: 2057 TL

YARIM ALTIN FİYATI

Satış: 4113 TL

Alış: 4185 TL

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...