Yeni ekonomi modeli meyvesini verdi: İşsizlik tek hane

- Güncelleme:
Yeni ekonomi modeli meyvesini verdi: İşsizlik tek hane

EKONOMİ Haberleri

Yatırım ve istihdam odaklı büyüme sayesinde işsizlik oranı ağustosta 0,4 puan azalarak yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti. Bu, Mart 2014’ten beri en düşük seviye oldu ve Ocak 2018’den bu yana ilk defa tek haneye indi.

Türkiye’nin yeni ekonomi modeli meyvesini vermeye başladı. Yatırım ve istihdam odaklı büyüme modeli ile işsizlik dört yıl aradan sonra yeniden tek haneyi gördü. Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayına ait iş gücü istatistiklerini yayımladı. Buna göre, 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı ağustosta bir önceki aya göre 100 bin kişi azalarak 3 milyon 312 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puanlık azalarak yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti. Bu, Mart 2014’ten beri en düşük seviye oldu ve Ocak 2018’den bu yana ilk defa tek haneye indi. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,2 iken kadınlarda yüzde 12,5 olarak tahmin edildi.

Diğer yandan istihdam edilenlerin sayısı ağustosta bir önceki aya göre 366 bin kişi artarak 31 milyon 14 bin kişi, istihdam oranı ise 0,5 puanlık artış ile yüzde 47,9 oldu. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı da bir önceki aya göre 0,8 puanlık azalış ile yüzde 18 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 15,2, kadınlarda ise yüzde 23,3 olarak belirlendi.

NEBATİ: POZİTİF YÖNDE AYRIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Verileri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, işsizlik oranının 2014 Mart ayından bu yana en düşük seviyeye indiğini belirtti. Bakan Nebati şunları kaydetti: Türkiye Ekonomi Modeli ile sağladığımız yüksek büyüme ve istihdam artışı sayesinde dünya ekonomilerinden pozitif yönde ayrışmaya devam ediyoruz. Bugün açıklanan iş gücü verilerine göre işsizlik oranını tek haneli seviyelere indirmiş bulunuyoruz. Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini uygulamaya koyacağımız politikalarla sürdürmekte kararlıyız. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat hedeflerimize bir bir ulaşarak vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselteceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...