YTÜ öğrencileri yeni USİS sistemi ile tanıştı

/ Kaynak: İHA
YTÜ öğrencileri yeni USİS sistemi ile tanıştı

EĞİTİM Haberleri  / İHA

YTÜ 'Usis Ders Ekle-Sil Modülü Bilgilendirme Toplantısı' YTÜ Rektör Yardımcısı Yusuf Ayvaz önderliğinde, Yıldızlı öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

"Usis Ders Ekle-Sil nbsp;Modülü Bilgilendirme Toplantısı" YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. YTÜ Rektör Yardımcısı Yusuf Ayvaz toplantıya önderlik ederken yeni modülün tanıtımını Bilgi İşlem Departmanı yaptı. Bilgilendirme toplantısında çoğunluğu 1'inci sınıf öğrencileri oluşturdu.Yusuf Ayvaz'ın yeni bir sistem geliştirilmesinin sebeplerini anlatması ile toplantı başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin 'Ders Ekle-Sil' aşamalarında yaşadığı problemlere çözümler getirebilmek için Usis'de değişiklikler yapıldı. nbsp;Ders ekleyebilmek için ders kodunun öğrenciler tarafından girilmesinin, zorluk çıkartması ve karışıklıklara sebep olmasından dolayı bu sistem değiştirilip yerine Listeleme Yöntemi getirildi. Öğrenciler 'Listeleme Yöntemi'ne göre Ders Ekle sayfasına girdiğinde bir liste ile karşılaşacak, bu liste öğrencilerin öğretim planına uygun olarak o dönem içerisinde açılmış olan tüm dersleri, ders kodu, grubu, tipi, alınması gereken yarı dönemi, kredisi ve dili gibi detayları içeriyor olacak. Öğrenciler eklemek istedikleri dersleri listeden işaretleyerek ve ekle butonuna basarak seçebilecekler.
Öğrencilere kolaylık sağlayan başka bir ayrıntı ise öğrencilerin listelerindeki dersleri; meslek dersleri, seçmeli dersler ve benzeri şekillerde filtreleyebilecek olmaları. Çalışma sisteminde grup seçebilme özgürlüğü kaldırılan yeni geliştirilmiş Usis Modülü'nde, dersler seçildikten sonra sistem rastgele olarak öğrencileri gruplara dağıtacak. Aynı dersin farklı günlerde olan grupları için ise listede derslerin kuşakları yer alacak. Zorunlu dersler için kontenjan sınırlaması olmayacak ancak grupların kuşaklara farklı sayılarda dağılması nedeniyle bazı kuşaklarda kontenjanlar sınırlı olabilecek.
BLOGNA SİSTEMİ TANITILDI
Akademik Takvim'de Ders Ekle-Sil olarak yer alan iki günlük zaman dilimi de düzenlendi. İki günlük süreç artık resmi uygulamalar olarak Akademik Takvim'de yer alacak. Derse Kayıt döneminin sonunda kapatılan dersler ya da programında çakışmalar olan öğrenciler, problemleri belgelendirerek dilekçe ile bölümlerine başvurabilecekler.
Usis Bilgilendirme Toplantısı'nın sonunda öğrencilerden gelen soruları cevaplayan YTÜ Rektör Yardımcısı Yusuf Ayvaz, öğrencilerin öğretim sistemleri dışında ders alamayacaklarını bildirdi. Birinci öğretim öğrencilerinin, ikinci öğretimden ya da ikinci öğretim öğrencilerinin, birinci öğretimden ders almasının tek şartı zorunlu derslerde çakışma olması veya alttan alınması gereken dersin öğrencinin programına uymaması olacak.
Bologna Sistemi ile ilgili gelen soruları da cevaplayan Ayvaz, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini bir sonraki yıl için projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Toplantının gelişmeleri, katılamayan öğrenciler için Yıldız Haber Twitter ve Facebook sayfalarından canlı olarak aktarıldı.

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...