YÖK’ten Ukrayna’dan yatay geçiş başvurusu yapan öğrenciler hakkında açıklama

YÖK’ten Ukrayna’dan yatay geçiş başvurusu yapan öğrenciler hakkında açıklama

EĞİTİM Haberleri

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ukrayna’daki savaş nedeniyle eğitimlerine ara vererek ülkeden ayrılan Türk öğrencileri hakkında açıklama yatı. Özvar, Türkiye’de okumak için yatay geçiş başvurusunda bulunan 3 bin 600 öğrencinin işlemlerinin birkaç gün içerisinde tamamlanacağını, son sınıfta olan öğrencilerin ise özel öğrenci statüsünde durumlarının değerlendirileceğini kaydetti.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyonla savaş resmen başladı. Binlerce Ukraynalı vatandaş ülkesinden ayrılmak zorun kaldı. Savaş nedeniyle Ukrayna’dan dönmek durumunda kalan Türk öğrenciler yatay geçiş başvurusu yaptı. Ukrayna’da okuyan 3 bin 600’ü aşkın Türk öğrenci Türkiye’de okumak için yatay geçiş başvurusu yaptı.

3 BİN 600 ÖĞRENCİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPTI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yatay geçiş için başvuru yapan öğrencilerle ilgili işlemlerin birkaç gün içerisinde tamamlanacağını söyledi. Özvar'ın verdiği bilgiye göre, yatay geçiş şartlarını sağlayan öğrenciler ilan edilecek. Ardından da üniversitelere başvuru süreci başlayacak. Şartları sağlamayanlara ise özel öğrenci statüsü verilecek. Özvar, "Burada alabilecekleri kredileri, kendi okullarında saydırabilecekler. Açıkta kalmalarını arzu etmiyoruz" dedi.

ÖZEL ÖĞRENCİ STATÜSÜNDE OKUYACAKLAR

Son sınıfta olan ve Türkiye'de özel öğrenci statüsünde olacak öğrencilerin durumunu da değerlendiren YÖK Başkanı "Burada yarım dönem özel öğrenci statüsünde okuduğu üniversitenin diplomasını alması mevzuat olarak mümkün değil" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...