YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Performansa göre üniversitelere kaynak

YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Performansa göre üniversitelere kaynak

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, bilgi ve teknoloji birikiminin oluşturulmasında öncü birer kurum olmasını arzu ettiklerini söyledi.

MAHMUT ÖZAY

Erciyes Teknopark tarafından Erciyes Kültür Merkezinde düzenlenen Yükseköğretim Kurulu Araştırma Üniversiteleri Toplantısı'nda konuşan Özvar, dünyanın her yerinde üniversitelerin, beşeriyetin bugün karşı karşıya kaldığı sıkıntıları çözmek için çaba harcadığını söyledi. Özvar; savaş, salgın hastalıklar, açlık, zorunlu göç ve global ısınma gibi küresel hâle gelen krizlere çareler aramanın bugün üniversitelerin omzuna yüklenen bir sorumluluk olarak görüldüğünü belirtti. Üniversitelerin uluslararası rekabette küresel pozisyonlarını korumak ve artan sproblemlere çare bulabilmek için yeni yol arayışı içinde olduğuna değinen Özvar, kimi üniversitelerin birleşme yoluna gittiğini ifade etti. Özvar “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından her yıl yapılan performans değerlendirmesi sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecektir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...