Yeni öğretmenlere danışmanlık hizmeti

/ Kaynak: CHA
Yeni öğretmenlere danışmanlık hizmeti

EĞİTİM Haberleri  / CHA

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni gelen öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüğü, mesleğe yeni başlayan öğretmenlere danışmanlık hizmeti veriyor.

Kurulan çadırda, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge bölümü görevlileri, yeni öğretmenlerin yapması gerekenler hakkında bilgi verirken, atandıkları okullar hakkında da bilgi sahibi olmalarına destek veriyor. Gerek şehirlerarası otobüs terminalinde, gerekse havalimanında karşılanan öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gördükleri ilgi karşısında kafalarındaki bazı soru işaretlerinin ortadan kalktığını ve prosedür işlerini kolaylıkla yaptıklarını belirtti. Erzincan'da görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten yeni öğretmenler, yapılan uygulama ile gerek Erzincan hakkında gerekse görev yapacakları okullarla ilgili bilgilere ulaştıklarını ifade ettiler. Çalışma hakkında bilgi veren Erzincan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, "Bakanlığımız, 40 bin öğretmene istihdam alanı oluşturdu bu hafta. Bizim ilimize de bu kapsamda 182 öğretmen verilmişti ve 176 öğretmenimiz atandı. Okulları belli, ilimize geliyorlar. Ülkenin çok değişik yerlerinden geliyorlar. Kafalarında soru işaretleriyle geliyorlar, endişeleri var. Nerede kalacağız, gittiğimiz yer nedir, neresidir, ne yapacağız gittiğimiz yerde çaresizlikler bizi bekliyor mu diye. Biz onları karşılayarak burası sizin eviniz, hoş geldiniz, kalbimiz, yüreğimiz, gönlümüz, her şeyimiz size açık, Erzincan canını ortaya koymuş sizi bekliyor, çocuklar sizi bekliyor diyerek kafalarındaki soru işaretlerini giderecek, mesleğe iyi bir başlangıç yapmalarını sağlayacak bir çalışma tasarlamıştık. Geçtiğimiz yıl da bu yıl da bunu yapıyoruz. Ar-Ge birimimizdeki arkadaşlarımız bununla ilgili altyapıyı oluşturuyorlar. Terminalde karşılıyorlar, havaalanında benzeri karşılama stantlarımız var. Öğretmenevlerimiz, bu noktada öğretmenlerimize kucak açıyor. Onları hemen karşılıyor. Ve öğretmenlerimize barınmadan işe başlamayla ilgili kafalarındaki soru işaretlerinden, ulaşımdan akıllarına gelen bütün soruların cevaplarını vermeye çalışıyoruz. Hoş geldiniz öğretmenim diyoruz." dedi. nbsp;

EĞİTİM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...