Uzmanından YKS tavsiyeleri: Altı çizili cümlelere özellikle dikkat edin

- Güncelleme:
Uzmanından YKS tavsiyeleri: Altı çizili cümlelere özellikle dikkat edin

Eğitim Haberleri

Üniversite hayali kuran yaklaşık 3 milyon 527 bin 463 adayın Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu yarın başlıyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Eğitim uzmanı Salim Ünsal, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olarak 3 oturumda gerçekleştirilecek sınavla ilgili olarak öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

Sınav sorularına ön yargılı yaklaşmayın. Kendinizi yetersiz hissettiğiniz bir ders veya konuyla ilgili de olsa soruları mutlaka okuyun. Çünkü kolay bir soru olabilir ve bunu kaçırabilirsiniz. Soruları doğru okumaya ve anlamaya çalışın. Sınavın ilk dakikaları kaygı ve heyecandan dolayı motivasyonu hemen yakalayamayabilirsiniz. Bunun sınavın tamamına yansıyacağını düşünerek kaygıya kapılmayın. Bir dersin sorularını çözerken yorulduysanız başka bir dersin sorularını çözmeye geçin. Altı çizili ve koyu renkli yazılmış cümlelere dikkat edin. Burada mutlaka bir ayrıntı vardır. Cevabından emin olmadığınız soruları mutlaka boş bırakın. Ancak iki seçenek arasında kaldıysanız birini mutlaka işaretleyin. Çünkü burada doğruyu bulma şansı eşit düzeyde olacaktır. Optik işaretlemeye son derece dikkat edin. İşaretlemeyi sınavın sonuna bırakmayın, her cevabı düzenli olarak optiğe işaretleyin. YKS sonuçları 20 Temmuz’da açıklanacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...