Uyum haftası başladı, minikler okulun yolunu tuttu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Uyum haftası başladı, minikler okulun yolunu tuttu

EĞİTİM Haberleri  / Haber Merkezi

Minikler okulun yolunu tuttu, velileri heyecan sardı. Bakanlık tarafından hazırlanan uyum programı kapsamında okula uyum eğitimleri başladı. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için ders zili çaldı. Milli Eğitim Bakanlığınca 2022-2023 uyum haftası planı ve uyum haftası etkinlikleri de belli oldu. Öte yandan Bakan Özer, uyum eğitimleri programları kapsamında Hamdullah Suphi İlkokulu’nu ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığınca 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları kapsamında ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrenciler için hayata geçirilen okula uyum eğitimleri başladı. Yeni bir rehberlik çalışması ve uyum eğitimleri olan program 3 gün sürecek. Program kapsamında okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler bu sabah ders başı yaptı. Eğitimin ilk günüde tüm okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğretmenleri tarafından ailelere yönelik yüz yüze bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Öğretmenler bu toplantıda okul ortamı, eğitim-öğretim faaliyetleri, etkinlikler ve kazanımlar hakkında velileri bilgilendirecek.

UYUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ NELER?

Bakanlığın uygulanan programlara dair illere gönderdiği yazıya göre, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf okula uyum çalışmalarında oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık verilecek. Öğrencilerin öğretmenlerinin gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanımasını ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.  

Uyum haftası başladı, minikler okulun yolunu tuttu

MEB UYUM HAFTASI AÇIKLAMASI

Eğitimin ikinci gününde veliler çocuklarıyla birlikte okula gidebilecek tüm iç ve dış mekanları birlikte gezebilecek. Minik öğrenciler, uyum eğitiminin son iki gününde ise tüm sınıf düzeyinde sürece dahil olacak ve okula uyum sürecinin hızlandırılması için planlanan etkinliklere tüm sınıf arkadaşlarıyla birlikte katılacak.Uyum eğitimi haftasında anaokulu öğrenci velilerinin kafasındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla MEB tarafından ‘2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi Eğitim Uyum Rehberi’ hazırlandı. Uyum rehberiyle hem okul öncesi eğitimin önemi ve içeriği anlatıldı. 

2022-2023 UYUM HAFTASI NE ZAMAN BİTİYOR?

Program 9 Eylül’de sona eriyor. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ise 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak. İlk ara tatil 14-18 Kasım 2022'de yapılacak. 23 Ocak-3 Şubat 2023 yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023'de ise ikinci ara tatil yapılacak. 16 Haziran 2023'de ise okullar kapanacak.

BAKAN ÖZER OKULU ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okula uyum eğitimleri çerçevesinde Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Hamdullah Suphi İlkokulu’nu ziyaret etti. İlk günü velilerin bilgilendirilmesiyle gerçekleştirilen uyum eğitimi sırasında sınıflara girerek velilerle sohbet eden Bakan Özer, anaokulu sayılarının artırıldığını, bu minvalde bin 450 yeni anaokulu açıldığını hatırlattı. Her mahallede çocukların gidebileceği anaokulu yapılacağını ifade eden Özer, velilere okulların hiçbir zaman maddi anlamda yardım istemeyeceğini, eksikliklerin okulların kendi bütçesinden halledileceğini belirtti.

Uyum haftası başladı, minikler okulun yolunu tuttuMilli Eğitim Bakanı Özer Hamdullah Suphi İlkokulu’nu ziyaret etti

ÖĞRETMEN VE VELİLERLE SOHPET ETTİ

Okullara gönderilen 3,1 milyar liranın yalnızca 1 milyar lirasının harcanabildiğini dile getiren Bakan Özer, “Çok heyecanlıyız. Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı olarak yaz ayı çok yoğun geçti. Eğitim sistemimiz çok büyük. Bazı ülkelerin 300-400 bin öğrencisi var, bizim 19 milyon öğrencimiz var. 1,2 milyon öğretmenimiz var. Tüm arkadaşlarımız çocuklarınızın çok daha iyi ortamlarda eğitim almaları için gece gündüz demeden çalıştılar” dedi.  Velilerin herhangi bir isteği olup olmadığını soran Özer, eksiklikleri görmek istediklerini, eksikliklerin görüldüğü zaman çözülmesi için adım atıldığını vurguladı. Özer, gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Hamdullah Suphi İlkokulu yöneticileri, öğretmenleri ve çalışanlarıyla da sohbet ederek sorunlarını dinledi.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...