Üniversite kayıtları bugün sona eriyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Üniversite kayıtları bugün sona eriyor

EĞİTİM Haberleri  / İHA

YKS sonuçların açıklanmasıyla tercih maratonu başladı. 22 Ağustos’ta başlayan üniversite kayıtlarında son gün bugün. YÖK, sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Öğrencilerin sınav maratonu bitti, tercih maratonu başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kayıt dönemi başladı. Açıklanan tercih sonuçları sonrasında bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler için üniversite kayıtları alınmaya başlandı.

KAYITLAR NE ZAMANA KADAR SÜRÜYOR?

Üniversite kayıt işlemini henüz yapmamış adaylarsa kayıtların ne zaman sona ereceğini araştırıyor. YKS tercih sonuçlarına göre herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos tarihleri arasında, E-kayıt yani elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılabilecek. Bu tabloya göre üniversite kayıtları bugün sona eriyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARINDA SON GÜN

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sosyal medya hesaplarından üniversite kayıt işlemlerinin bugün sona erdiği hatırlatılarak, “YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programı kazanan adaylar için kayıt süreci bugün sona eriyor” ifadeleri kullanıldı.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...