Üniversite için ek yerleştirme bekleyenlere iyi haber

Üniversite için ek yerleştirme bekleyenlere iyi haber

EĞİTİM Haberleri

Adayların heyecan içinde katılıdığı üniversiteye giriş maratonu geçtiğimiz ay açıklanan yerleştirme sonuçları ile yerini kayıt telaşına bıraktı.

İlk yerleştirme sonuçlarının ardından üniversitelerin çeşitli bölüm ve programlarına yerleşen yüz binlerce öğrencinin yanı sıra bu yıl da 110 bin civarında bir kontenjan boş kalmıştı. 2-6 Eylül tarihinde gerçekleşitirilen üniversite kayıtlarının ardından, üniversiteyi kazanmalarına rağmen kayıt yaptırmayanların sayılar ile birlikte boş kontenjan sayısının 150 bini bulacağına değinen uzmanlar, ek yerleştirmeyi bekleyen adayların umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini belirtiyorlar. Üniversiteye yerleşemeyen ve ek yerleştirmeyi bekleyen yüz binlerce aday nefeslerini tutmuş bir vaziyette, boş kontenjan ve yeni taban puanlarını açıklanmasını bekliyorkar. ÖSYM ve YÖK'ün yaptığı ilk açıklamada üniversite kayıtları için 12-20 Ağustos tarihi belirlenmiş olmasına rağmen, bu tarihlerin Ramazan Bayramı sonrasına gelmesi ve tatil dönüşü olması nedeniyle gelen çok sayıda erteleme talebi, bu iki kurumun üniversite kayıtlarını 2-6 Eylül tarihine ertelemesine neden olmuştu. Uzmanlar kayıtların ertelenmesi nedeniyle bu yıl yapılacak ek yerleştirmelerin de geçen yıl olduğu gibi Eylül ayının sonuna doğru gerçekeleşeceğini belirtirken, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan gelen açıklama ek yerleştirme bekleyen adayları heyecanlandırdı. Yüksek öğrenim programlarını kazanan adayların başvuru süresinin uzatıldığını belirten açıklamda yer alan, '2013 - 2014 Öğretim yılında Özel Yetenek, Yüksek Lisans - Doktora, Dikey Geçiş ve Ek Kontenjan ile bir yüksek öğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler için yurt başvuru süresi 22 Eylül 2013 tarihinde sona erecek.'maddesi ek yerleştirme bekleyen adayları heyecanlandırdı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan gelen açıklamayı değerlendiren uzmanlar, üniversite ek yerleştirmelerinin 22 Eylül'den önce tamamlanabileceğini belirttiler. Üniversitelerden gelecek kayıt bilgileri eşliğinde oluşturulacak ek yerleştirme kontenjanları ve taban puanları kılavuzuna ÖSYM'nin internet adresi ile aynı anda egitimnerede.com adresinden de ulaşılabileceksiniz.

Ek yerleştirmeden kimler yararlanabilecek?
2013 – 2014 yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemlerinden, 2013 LYS puan türlerinden herhangi birinden belirlenen baraj puanın üzerinde almış olanlar ve ilk yerleştirme sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanamamış öğrenciler, yararlanabilecekler.(haberler.com)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...